МЕГАСКАНДАЛ! Бизнесмен: Бойко Рашков и Спецов взеха тлъст подкуп, за да закрият фирмата ми!

митко каратиста

Димитър Спасов – Митко Каратиста, собственик на скандалната охранителна фирма „Делта гард“, обвини в корупция служебния вътрешен министър Бойко Рашков само ден, след като от МВР съобщиха, че е стартирана процедура по отнемането на лиценза на фирмата.

В интервю пред сайта „Бунт“ Митко Каратиста обяви, че до него са достигнали слухове, че Бойко Рашков е прибрал пари, за да се разправи с „Делта гард“, но че това е сложна процедура, която отнема години и е извън компетенцията на силовия министър.

„С тези действия Бойко Рашков потвърждава слуховете за поет ангажимент срещу сериозна сума да ни вземе лиценза и виждам, че се е забързал, но ще трябва да се въоръжи с търпение. Предизборният фойерверк бързо ще угасне“, твърди Димитър Спасов. Според думите му, причините за стартиране на процедурата по отнемане на лиценза на „Делта гард“ са безпочвени и се основавали на спекулации и жълти новини.

Митко Каратиста обвини и шефът на НАП Румен Спецов в натиск, според думите му имало опити да саботират дейността на „Делта гард“.

„Правят ни непрекъснати ревизии, привикват наши клиенти в полицията с цел сплашване да не работят с нас. Осъзнавам, че МВР и НАП са истинските мутри в тази държава. Редовите изпълнители в техните поръчки не ги коментирам. Гарантирам ви, че след време ще има комисии, които ще разглеждат репресивния подход на Рашков и Спецов не само срещу нас, но и срещу стотици фирми, попаднали под техния кръстосан огън“, закани се Митко Каратиста.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ