Гръм в неделя: Кирил Петков или излиза от политиката веднага, или влиза в лудница

Кирил Петков

Политическият психолог проф. Антоанета Христова коментира пред Tribune.bg темата с Кирил Петков и извършената от него измама.

„Петков категорично трябва да излезе от предизборната кампания. Ако той твърди, че не е осъзнавал декларацията, която е подписвал и не е познавал процедурите за отказ от гражданство, то означава, че той дълбоко не разбира реалността и има нужда от специализирана психиатрична помощ. Другият вариант е, че е разбирал много добре какво прави и това означава, че трябва веднага да бъде отстранен или сам да се отстрани от предизборната кампания, за да не поставя хората около себе си в неудобна ситуация“, категорична е професор Христова.

„В конкретния случай тезата е ясна, до степен, че всяко съмнение около нея също може да буди подозрения. В момента се прави опит Конституцията да бъде атакувана. Има хора, които допускат, че Конституцията може да бъде четена, както ни се харесва. Аз не знам дали тези хора осъзнават, че това е действие срещу националната сигурност. Не знам дали осъзнават, че когато имаш действаща Конституция, ако ти си толерантен към нейното нарушаване и ако няма строги санкции, това работи срещу държавата и нейните устои. Това е символ, това е червен знак – стоп. Би трябвало да се каже – „Така не може! Който нарушава, ще получи санкции, независимо от това доколко мило ви се усмихва“. Необходим е ясен знак, че човек с двойно гражданство не може да бъде в управлението на държавата, защото това е свързано с лоялността към държавата, на която принадлежиш. И ясен знак, че ако искаш да управляваш трябва да познаваш, а и да спазваш законите, че те не се отнасят само за тези, които са ни неудобни“, препоръча Антоанета Христова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ