Заместничката на Иванчева проплака в ареста: Банята не е мита от поне 10 години! Има един пръст кир

Иванчева

Банята в ареста не е мита от 10 години това е най-мръсното нещо, което съм виждала в живота си. Има един пръст кир.“ Това каза пред съда зам.-кметицата на „Младост“ Биляна Петрова, обвинена в подкуп заедно с Десислава Иванчева.

Този аргумент Петрова изтъкна на фона на заболяване, което имала – камъни в жлъчката. Нейната адвокатка Радост Ганчева каза, че в условията на арест клиентката й не може да спазва хранителен режим, който е необходим за лечението на камъните в жлъчката й.

Адвокатката поиска съдът да назначи експертиза със специалист гастроентеролог, който да отговори дали Петрова е наистина болна и ако да – може ли да стои в ареста.

Защитата настоя и за оглед на килията на Петрова от лекар. От прокуратурата се съгласиха Петрова да бъде прегледана от вещо лице. След съвещание съдия Биляна Вранчева прие искането за експертиза, но отхвърли това за оглед на килията на Петрова.

Делото се отложи за четвъртък, когато се очаква да стане ясно заключението на експертизата.

Както „24 часа“ писа, Петрова и Иванчева се запознават с материалите по делото срещу тях, но с бавни темпове, тъй като нямат желание, след като папките бъдат внесени в съда, двете да бъдат преместени от ареста на бул. „Майор Векилски“ в Сливенския затвор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ