Спецакция! Полицаи нанесоха удар на наркотрафика Заловиха шестима с… (СНИМКИ)

Полиция

Специализирана операция за пресичане на незаконното разпространение и употреба на дрога на територията на квартал „Столипиново“ е проведена в четвъртък и петък от служители на Шесто РУ в Пловдив под ръководството на окръжната прокуратура.

На адрес на улица „Джебел“ със 166 разфасовки хероин били заловени 21-годишен младеж и двама 16-годишни тийнейджъри. Експертна справка показала, че общото количество на иззетото от тях високорисково наркотично вещество е близо 12 грама.

Междувременно в къща на улица „Сокол“ били установени 28-годишна жена и мъже на 52 и 38 години. И тримата са с регистрации в полицията и присъди за престъпления, свързани с наркотици. При последвалите лични обиски и претърсване в жилището общо са иззети 100 пакетчета психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди с  тегло близо 7 грама и пликче с 0,149 грама хероин.

Шестимата били отведени за срок до 24 часа в районното управление. По случаите са образувани бързи производства. На четирима от задържаните са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 354а, ал. 1 от НК.

С постановления на наблюдаващите прокурори 52-годишният мъж, 21-годишният младеж и единият от 16-годишните са задържани за срок от 72 часа. На обвиняемата жена е наложена мярка за неотклонение „гаранция“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ