ГЕРБ с шокиращи новини за военния министър: Дано не е вярно онова което знаем за смъртта в Босна

7 Dni Bulgaria02.11.2021
христо гаджев

Приключението на Георги Панайотов в министерство на отбраната за съжаление ще приключи с голямо фиаско. Тъжно е министър на 6 месеца да не прави разлика между мисии и задачи на въоръжените сили. Кое къде и как е регламентирано, какви са способностите и отговорностите. Това написа във Фейсбук  страницата си Христо Гаджев, ГЕРБ.

Ето и целия пост на Христо Гаджев:

Приключението на Георги Панайотов в министерство на отбраната за съжаление ще приключи с голямо фиаско.

Тъжно е министър на 6 месеца да не прави разлика между мисии и задачи на въоръжените сили. Кое къде и как е регламентирано, какви са способностите и отговорностите.

Затова искам да му помогна:

По действията на МО и Военна полиция, спрямо ст. лейт. Манчев, ще има анкетна комисия в новият парламент. Тя ще провери как са си свършили работата. За съжаление чувам потресаващи неща и за инцидента в Босна – надявам се да не са верни!

По темата с равнопоставеността в армията го съветвам да поговори с дами военнослужещи, особено от бойните поделения. Нека да си зададе и въпроса кой министър отмени забраната за жени в изтребителната авиация и каква бе позицията на ръководството на АБ Граф Игнатиево по това време? В следващото си интервю може да го спомене.

Съветвам го да излезе от удобството на министерския кабинет и да се разходи по участъка между пирамида 206 и пирамида 268 на границата, за да види какво е свършил един друг министър на отбраната там. Ако го мързи може да изгледа и долния клип, който обхваща точно този участък в съответната област. Колегата му Рашков добре го използва.

Пращането на военнослужещи да ремонтират границата е грешка. Беше грешка и 2013г. и може още много да се каже защо. Най-малкото МО няма пълният комплект способности, които се изискват. А мъжете и жените, които са пратени там, ще понесат изключително тежки условия. Заради подобни политически недомислици, един достоен генерал си отиде без време. Дано сега не стане пак така. Впрочем, това показва и пълната немощ на Рашков като министър да организира елементарни неща в МВР, различни от политически натиск. За нея обаче ще платят обикновените военнослужещи.

По негово искане оградата бе прехвърлена от областните управители на МВР, защото щял да я поддържа по-добре. Очевиден провал, който сега се прехвърля на МО, но поръчките и заданията и разходването на парите се правят от МВР.

Затова също ще си говорим в следващия парламент!

Любопитно е какво точно правят сапьори на границата? Също така защо се боядисва непоцинкован метал с блажна боя на близо 0 градуса и колко мислят, че ще издържи?

Но по-интересният въпрос обаче е:

Защо са изпратени 350 военнослужещи за охрана на границата при положение, че няма засилен натиск? Доводът на Панайотов – „защото имаме бюджет и времето се позатопли“, е просто глупав.

Да не би да покриват изтеглени сили и средства на МВР към вътрешността на страната?



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ