Борисов с ново разкритие: Посолства пишат срещу Радев! Гърция токущо ни спря зелените сертификати

7 Dni Bulgaria05.11.2021
23

Бойко Борисов има днес среща с представители на туристическия бранш.

Той заяви, че напролет от магистрала „Тракия“ ще е готово до Слънчев бряг трасето, което е огромно съоръжение финансирано от правителството на „Борисов 3“ и ще се ползва главно от туристите.

Борисов цитира лошата прогноза на Европейската банка за развитие, която дава изключително ниски оценки за икономическия растеж на страната ни за последните месеци. Той отчете, че строежите на пътищата към зимните курорти са спрени.

„Днес има 166 души починали. Това е огромен проблем за зимния туризъм, който се задава. Миналата година, при уж лошия модел на Борисов, всички курорти бяха пълни. Сега Европа ще е пълна, а ние ще сме празни, защото сме в лилавата зона. Затова и Балтов е тук, за да призоваваме за ваксинация“, заяви Борисов и допълни, че в момента се опитваме да излъжем с тези „зелени“ сертификати, но всяка държава си има посолство.

„Днес Кацаров започна да говори с моите думи, но защо днес, а не преди 4 седмици. Нямаше да отида аз, проф. Балтов, проф. Кантарджиев и да се вземат общи решения. Радев излиза и вика: „Не ми е до Борисов“. Какъв им беше проблема за „Хемус“, че я спряха, а ние искахме до 2023 да е готова и хората да пътуват нормално.“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов получи новина, че Гърция спира българските сертификати, именно поради тяхната недостоверност.

„Днес има 166 починали, от понеделник до днес са над 750 българи починали. Всеки ден в Европа излизат брой заразени, брой починали. Това е огромен проблем за туризма. Сега уж лошият модел Борисов работеше миналата година през зимата. Сега цяла Европа ще работи, а ти къде ще ходиш, каква реклама ще му туриш на това. Затова Балтов седи тука. Ако сравните БВП на държавите в Европа с броя на ваксинираните, има абсолютна прилика. Колкото си по-назад, толкова по-малко ваксинирани. Ние сега с един хартиен локдаун си мислим, че ще излъжем туристите. Посолствата пишат, че сме рискова зона и че не сме ваксинирани. Това е бич за икономиката. Защо? Защото Радев го е страх да не изгуби изборите“, посочи Борисов.

„Хемус“ никога няма да бъде построена, Рашков всеки ден излиза да говори срещу „Хемус“, заяви той.

„Тези седмици са жизнено важни за всички, които са отишли от летните ресторанти в зимните курорти. Като нямате хора, като народът е уплашен, вие ще пострадате и няма да се съберат данъците“, каза експремиерът.

„Наистина, това, което се случва със зелените сертификати е пряка опасност и за туристическия бизнес“, каза проф. Асен Балтов. Заповедта на Кацаров заблуждава хората, че могат да ходят напред-назад и това допринася за разрастване на пандемията. Постоянно надлъгване има, посочи той.

„Изчегъртаха експертите, от операция го извадиха и го уволниха“,  заяви Борисов за Балтов.

„Гонехме 150 млрд. БВП, ако не беше ковид. Ние ще ги достигнем, като минат артистите и измамниците. Тази седмица сме изгубили повече хора, отколкото от катастрофи за цяла година. 166 души са един голям самолет на ден. Но, ако се увеличи ваксинацията и ако се спаси зимният туризъм…а сега туристите знаят, че тук е развъдник“, заяви той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ