Извънредно! Общината в Русе няма да работи и утре

obshtina-ruse

Приключи проверката в сградата на Община Русе. Взривно устройство не е открито, съобщават от полицията в крайдунавския град. Сградата остава затворена за 24 часа, както е по закон.

Както вече съобщихме, сигналът за взривно устройство в сградата на общината бе подаден в 13.05 часа на тел.112. Служителите на общинската и областната администрация бяха спешно евакуирани.   Работните си места са напуснали и хората от тел.112, като техните ангажименти са били пренасочени към колегите им от страната. Евакуирани са били и работниците, които поправят покрива.

Сградата на пл.“Свобода“ незабавно бе отцепена с полицейски ленти от екипи на полицията и пожарната. Огнеборците разпънаха и шлангове, които да се използват при необходимост, информира Русе Медиа.

Кметът Пламен Стоилов е свикал работно съвещание на кризисния щаб в тесен вариант. От пресцентъра на полицията съобщиха, че се извършват всички процесуално-следствени действия, като все още не е ясно дали ще се вика специализиран екип на ДОТИ за обезвреждане на взривни вещества.

Засега не е намерена бомба и се предполага, че става въпрос за нелепа шега. За всеки случай са освободени и служителите на общината в сградата на ул.“Олимпи Панов“, където се намират дирекциите по устройство на територията. Затворен е и центърът за административни услуги.

blitz.bgЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ