Внимавайте в София! Родителският бяс ще подгони Радев и Кацаров днес: Нещастници, идваме!

payimage-507281

Родители и учители излизат на протест пред Министерския съвет срещу тестването на децата като условие за присъственото им обучение.

Организаторите на протеста посочват, че децата им не са опитни зайчета, че учителите не са медицински специалисти и че родителите не са лаборанти. Демонстрации на родители имаше вчера в Бургас и Раковски, предаде БНР.

Родители на ученици  изпратиха протестно писмо до президента Румен Радев, министъра на образованието Николай Денков и здравния министър Стойчо Кацаров, в което  настояват тестването на децата им да се извършва в домашни условия, за да се избегнат психически травми.

„Нещастници, гаврите се с децата, с тях криете тоталната си накадърност. Идваме на протеста и искаме оставките ви“, пишат родители в социалните мрежи по адрес на Румен Радев и служебните му министри.

От министерствата на здравеопазването и образованието са категорични в съвместна заповед, издадена снощи – тестването ще се извършва в класните стаи с изключение на децата със специални образователни потребности, които ще се тестват вкъщи.

Същевременно стана ясно, че в някои области тестовете за учениците няма да пристигнат до сряда, каквито бяха първоначалните очаквания. Вчера тестове бяха доставени в 13 области.

При това положение някои училища ще върнат малките ученици в клас в сряда, други – в четвъртък, а трети – следващата седмица.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ