Разкриха в ефир що за политически изрод е Румен Радев: Той счупи гръбнака на България!

Цвета Кирилова, Румен Радев

„Ролята на президента е ключова. Той има една основна функция – да бъде съзидателен образ, който да успява да търси съвместимост между всички политически гледни точки, колкото и различни да са те. Неговата основна функция е да бъде пазител на Конституцията“.

Това заяви кандидатът за президент Цвета Кирилова в студиото на „Денят ON AIR“.

Според нея в момента президентът нарушава основния закон, който е „гръбначен стълб на държавността ни“.

„Визирам поредица от грешки, които направи – дебалансирани негови действия. Излизане извън президентската институция по време на протестите,  вдигане на юмрука, опит за разделяне на общественото мнение“, изтъкна Кирилова.

Кандидатът за вицепрезидент Георги Тутанов посочи, че отдавна е оттеглил доверието си от Румен Радев.

Оттеглил съм доверието си от Радев, така както той оттегли доверието си от институциите преди да създаде тази институционална криза, която прерасна в политическа. Ролята на президента е да балансира между интересите на определени групи – партиите. Зад всяка партия стои социумът“, каза той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Радев е абдикирал от поста на държавен глава и е станал обикновен политик, който представлява интересите на определен кръг от хора.

Радев иска да тласка държавата ни към президентска република. Все още не казва на обществото какво иска да направи и как ще го постигне. Това е много дълъг път, защото трябва да се изговори с обществото, и може би да се направи референдум дали хората са готови да направим промяна на държавното управление и устройство. Президентска република не става от днес за утре“, добави Кирилова.

Тутанов смята, че съставянето на правителство ще бъде много трудно, защото липсва будно общество.

„Ако обществото беше будно, след многократното нарушаване на Конституцията то трябваше да реагира. Нашето общество не реагира. Радев е неподходящият човек за обединител на нацията, понеже няма да има консенсус“, уточни кандидатът за вицепрезидент.

И добави, че първото, което биха направили с Кирилова, ще е да свикат Консултативен съвет по национална сигурност и да поканят партиите.

„В момента наблюдаваме пристрастие на Радев към няколко политически партии, особено към новосъздадената. И за малките деца стана ясно, че той стои зад тази партия. Той се опитва да направи геополитическа промяна на България от курса ЕС, НАТО към Русия. Той удря по всички институции, за да разбие държавността“, категорична е Кирилова.

Тутанов изтъкна, че политическата криза е в основата на здравната, която всъщност е можела да бъде избегната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ