Копоите на Рашков в акция: Прибраха 68-годишна чистачка на църква, тормозят я за кой ще гласува и защо

15

35 работници и служители от общинското предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“ в Раковски са привикани тази сутрин в Икономическа полиция в Пловдив, съобщава „24 часа“.

С тях е и кандидатът за народен представител от ГЕРБ Младен Шишков, който бе депутат в предишните парламенти. Той уточни, че няма призовка.

Хората са притеснени, признаха самите те. „Няма как да не съм стресната. Аз съм на 68 г. и чистя църквата „Пресвето сърце Исусово“. Разпитаха ме, интересуваха се къде работя, дали са ме подкупвали за кого да гласувам, както и дали съм получавала бонуси от фирмата. Питаха също дали участвам в някоя партия“, разказа пред 24plovdiv.bg Тереза Масалджийска.

По думите й полицейският служител, който я е разпитвал, се е държал вежливо. Казал й да не се поддава на агитация и да не взема подкупи от политически сили. „Аз му обясних, че такова нещо не съм виждала, а заплатата си получавам по банков път“, посочи Масалджийска.

И други работници и служители не скриха притеснението си от привикването. „Това е абсурдно, което става“, категорични са те.

Младен Шишков също е изумен от акцията, която по думите му цели да сплаши хората. „Това са обикновени работници. Как е възможно така да постъпват с тях“, недоумява той.

Шишков също потвърди, че полицейските служители са се държали нормално.

От пресцентъра на полицията в Пловдив обясниха, че ще проверят случая и ще информират.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ