Див екшън: Мъж даде под наем апартамент на роми, завлякоха го 4500 лева и му скочиха на бой, но после…

Полиция

Страховит екшън се е разиграл в бургаския квартал Долно Езерово, информира Флагман.бг. Инцидентът, който по чудо се е разминал без смъртен случай, е от неделя вечерта, разказаха очевидци. След масовото сбиване трима са приети в болница след здрав побой, а други трима – арестувани.

Изданието научило, че в основата на скандала е ромско семейство, което бургазлията Петър Димитров на 30 години пуснал да живеят в апартамента му в кв. Долно Езерово. Петър работел от години в Чехия. Отдал жилището под наем на 27-годишния Панайот Панайотов. Уговорката му била Панайот да си плаща редовно наема от 250 лева на месец, както и текущите сметки. Първите месеци всичко било наред и българския емигрант повярвал в наемателя си, заради това не го проверявал.

Наивността му изиграва лоша шега, защото няколко години той смятал, че Панайот ще спази уговорката и няма да го подведе. Петър наскоро се прибрал в България, решил да изтегли пари от дебитната си карта, но сметката му била блокирана. Оказало се, че е осъден заради неплатени задължения към ВиК-Бургас, а заедно със съдебните разноски и лихва сумата набъбнала до внушителните 4500 лева.

Хазяинът бил бесен. Веднага потърсил наемателя си, който започнал с номерата, твърдят негови близки. Първо разказал, че бизнесът му с обувки втора употреба, които продавал в Долно Езерово, фалирал, но той имал стока за приблизително същата сума, щял да я продаде и да се разплати. След това увъртал за точна дата на плащането.

В същото време Петър посетил апартамента си и останал шокиран от гледката. Всичко било съсипано, а жилището превърнато в склад за старите обувки на мургавия търговец. Дал му срок да се изнесе до няколко дни и да му плати поне част от дължимата сума. Предаването на ключовете и парите трябвало да бъде в неделя привечер.

Ромът Панайот си събрал багажа и явно искал да се изнесе без да плати нито лев на Петър. Според приятели на Петър – Панайот извикал цяла тумба роднини и приятели – общо 7 души, с които явно смятал да сплаши хазяина си. За късмет Петър бил в този ден с двама близки авери – Живко Георгиев и Тодор Иванов, които го придружили до апартамента, отдаден под наем на фалиралия ромски търговец. Нито за миг те не предполагали каква клопка им готвят. Панайот бил убедителен и дори Петър бил уверен, че ще получи поне част от парите си и ще се разделят по живо и здраво.

„Бяхме сигурни, че няма да има проблем. Петър влезе с Панайот в апартамента, за да се разберат за парите. Минути по-късно чухме крясъци, удари и викове на цигански. Не помислихме и за секунда, влязохме да спасяваме приятеля си”, разказа пред наш репортер един от участниците в екшъна. Явно са се справили, защото от седмината цигани трима са приети в болница с тежки наранявания, показала проверка на медията.

От ОД на МВР в Бургас потвърдиха за случая, но отказаха подробности, тъй като тече разследване. Уточниха само, че има и трима арестувани. По неофициална информация става въпрос за Петър и приятелите му Тодор Иванов и Живко Георгиев.

„Направихме това, което всеки на наше място – защитихме наш брат, който бе вкаран в клопка и нападнат”, казал един от тях.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ