Лозан Панов къса с ДеБъ: Румен Радев и Петков се разбраха с Гешев, пратиха Спецов да ме плаши!

7 Dni Bulgaria10.11.2021
payimage-504687

Кандидат-президентът Лозан Панов е на крачка от това да „скъса“ с ДБ, която го подкрепя за „Дондуков“ 2 заради опасения, че щяла да предаде каузата и да се опита да сформира редовно правителство с участието на БСП.

В пространно фейсбук изложение Лозан Панов обяснява, че се страхувал именно от предателство от страна на градската десница.

„Днес, цели три десетилетия след падането на Желязната завеса, а ние все още сме „мухите“, които „угоените паяци“, служили на репресивната машина на бившата Държавна сигурност, продължават да ловят в своите капани. Ренесансът им започна при управлението на Симеон Сакскобургготски (2001-2005), а с идването на Бойко Борисов и дванадесетте години негово управление, те ни предложиха най-грозното и най-уродливото, което тази машина можеше да произведе.

Днес те са принудени да търсят един по-перфиден начин, за да ни хванат още по-здраво в своя капан. „Паяжините“ им отново са здраво оплетени чрез медиите, от чиито страници и екрани цинично ни гледа новият ни „спасител“. До него с гордо вдигната глава в Инициативния му комитет са се наредили една дузина, публично извести ченгета, официално свързани с Държавна сигурност, които днес се считат за авторитетите, издигнали настоящия ни държавен глава за президент“, пише Панов в увода си.

В контекста на образа на Бойко Борисов и някогашния му заместник Цветан Цветанов като Батман и Супермен от 2009-а година, той намесва и „Продължаваме промяната“, макар завоалирано:

„Фалшивите обещания се сипят и днес, а случващото се удивително напомня за 2009 г., когато Бойко Борисов и Цветан Цветанов като Батман и Супермен, на които удивително наподобяват някои нови момчета в политиката ни днес, громяха от телевизора корупцията на всички нива. Корените на новите момчета, които ще ни „спасяват“, отново водят към „угоените паяци“. Анимационните филмчета с громенето на корупцията, мили хора, са само прах във Вашите очи, а за истинско наказателно преследване се изисква работеща прокуратура“.

„Главният прокурор е единственият, който има изключителните правомощия да започне наказателно преследване срещу когото и да било и единствен той може да стопира този процес. Защо никой не пита г-н Радев с вдигнатия юмрук, къде отиде в тази връзка проектът му за конституционни промени. Къде е Демократична България, която се бори за съдебна реформа, защо не задава този въпрос? Защо никой не иска да признае, че сценаристите са ударили г-н Радев здраво през ръцете и промяна не е имало и няма да има при неговото управление“, пита кандидатът за „Дондуков“ 2.

И аз напълно го разбирам, защо той упорито бяга от нашия дебат. Г-н Радев, не се страхувайте, излезте от пашкула на ченгетата, в който сте се свил. Аз също съм бил част от държавната власт през последните седем години и не се страхувам, за разлика от Вас, от такъв дебат. Дано избирателите съумеят да си отговорят на въпроса – защо е така, зове още Панов.

И обръща реториката към шефката на БСП Корнелия Нинова, която дълго кадрувала по думите му във ВСС, както и която подкрепила избора на Иван Гешев за главен прокурор.

„Президентът, издигнат от г-жа Нинова, осигури безпрепятственото възкачване на г-н Гешев „на трона“, който ще гарантира сигурността на крадците през следващите години.

Демократична България би извършила истинско предателство към избирателите си, които вярват в каузата „съдебна реформа“, ако задкулисно крои планове да управлява с г-жа Нинова, която даде всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната ни система. Днес рожбите на угоените паяци – Румен Радев и Бойко Борисов – играят етюди на сцената, докато сценаристите зад кулисите, се смеят цинично на наивността ни.

Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят „угоените паяци“ на бившата репресивна машина на комунистическия режим“, пише още Панов, явно бесен заради прогнозите, че голяма част от градската десница или няма да гласува на първи тур за държавен глава, или ще подкрепи Радев, а не него.

И добавя:

„Нека да припомня накратко какво преживях при онова уродливото лице, което ченгетата ни инсталираха да се гаври с достойнството ни в продължение на 12 години. След публичния ми отказ да служа на този режим (за тези, които са забравили, нека си припомнят СМС-ът, който Бойко Борисов ми изпрати по време на заседание на ВСС), последва див, по животински примитивен, но пък за сметка на това многообразен тормоз върху семейството ми. Тандемът Борисов-Пеевски е продукт на една и съща машина, защото генезисът на ДПС се крие в бившата Държавна сигурност.

Заради позицията, която заемам в съдебната власт, днес аз отново съм един от първите, които изпитват на гърба си „промяната“, която дойде с новата власт. Всъщност едно от първите действия на Радевото правителство бе да смени директора на най-голямата „бухалка“ на Борисов – Националната агенция по приходите. От биографията на новия шеф – г-н Румен Спецов, научих, че в миналото е бил данъчен инспектор, занимавал се е при това с „особени случаи“. След това обаче си тръгнал от агенцията и от мастит данъчен се превърнал в пълен лаик, пък взел, че си купил и фирма с огромни задължения по ДДС.

Вместо да уведоми прокуратурата, г-н Спецов намерил клошар, на когото продал дружеството, и така се спасил и излязъл от злощастната сделка чист като сълза, за да се върне преди няколко месеца на бял кон в приходната ни администрация. По стар прокурорски обичай г-н Гешев „изпра“ и г-н Спецов, от което става ясно, че момчетата са успели някак да се разберат. Същият г-н Спецов поиска среща с мен, за да ме уведоми, че ще обжалва решенията на съда по ревизионните ни актове със съпругата ми и терорът върху семейството ми ще продължи.

Очевидно го бяха изпратили, за да ме обработи и да стана по-сговорчив с „промяната“. Защото до този момент стоях настрани и не давах признаци, че я подкрепям. В една нормална правова държава г-н Спецов отдавна щеше да е изправен в съдебна зала като обвиняем, но ние не сме такава, а аз се борих през всичките тези години за промяна, а не за подмяна. Ако имаше дебат, щях да попитам стисналия юмрука антимафиот №1, който призовава „Мутри, вън!“: Откога смяната на едни мутри с други се счита за борба с мафията?

Мили, толкова много и дълго лъгани, хора, събудете се, „угоените паяци“ плетат здраво капаните си за всички нас и Ви мамят за пореден път жестоко. Преди 12 години, търговците на влияние в медиите, Ви убедиха, че една личност, свързана в миналото си с подземния свят като Бойко Борисов, ще пребори корупцията на Тройната коалиция и ще ни даде шанс за по-добър живот. Спомнете си още колко дъна се отвориха оттогава! Днес е 10.11.2021г., мили хора, 32 години безкрайни лъжи, кражби и измами, докато децата ни безвъзвратно избягаха от това клето място. Румен Радев и Бойко Борисов/Анастас Герджиков са двете страни на един и същ медал, мили хора!

Изправете се, мили хора, и накажете „угоените паяци“. И изберете този, който е издържал теста на времето, защото времето никой не може да надхитри!“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ