Бивш футболист на „сините“ сензационно: В Левски ни даваха допинг! А треньор е Ясен Петров…

7 Dni Bulgaria10.11.2021
Ясен Петров 1

Бившият футболист на „Левски“ Гара Дембеле участва в документалния филм на телевизията на „Екип“.

В „Разбити съдби“ нападателят разкрива, че разказва, че е бил подложен на вливания по време на престоя си в България, а след като е пристигнал в Германия се е оказало, че тялото му има забранени според немските правила препарати.

Дембеле разказва за сложната си кариера. Напуска „Оксер“, а пробите в „Ливърпул“ са провалени, тъй като в тялото му са открити следи от канабис. Следва арестуване в Рим, след като е обвинен в опит за изнасилване, но после е оправдан. В „Левски“ играе през 2010-2011 година, когато вкарва 37 гола в 39 мача.

„В България след края на всеки мач от Лига Европа имахме вливания. Имаше медицинска сестра с бяла престилка. Свалях бутонките си и ти правят вливания, защото предстояха други мачове, след два или три дни. Нямам идея какво ни инжектираха“, казва Дембеле. „Единственото, което мога да гарантирам е, че когато подписах в Германия, в тялото ми имаше вещества, които не бяха позволени там. Всъщност, когато пристигнах в Германия бях с допинг. Имах някакви хормони, не знам…“, допълва футболистът.

Интересното е, че по онова време треньор на Левски е Ясен Петров.

„От друга страна, на мачовете през уикенда в България всеки път бях на допинг тест. Давах проба с урина, но очевидно тогава нямаше нищо притеснително“, добавя той.

Нападателят говори и за медикаментите, които са използвани във „Фрайбург“.

„В Германия имах малка кутия. Имаше моя номер 11 на нея с около десет хапчета, които трябваше да взимам след тренировките. Дори не знаех какво е. Имаше огромни хапчета, които засядаха в гърлото ми. Ако не ги вземеш, ще имаш глоба“, разказва Гара, цитиран от „24 часа“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ