Люпко сензационно в Сърбия: Край с треньорството! Гриша Ганчев ме покани за директор

Гриша Ганчев, Люпко Петрович

2022 година ще бъде последната в кариерата на Люпко Петрович като треньор.
Това обяви 74-годишният специалист в интервю за „Спорт клуб“ в родината си.

Легендарният Петрович подписа за още един сезон с Танхуа от Виетнам. „Докато ме държат краката – оставам на терена. Ще се противопоставя на годините. Шегувам се. Предстои ми последният сезон като треньор. Определено. После, когато се сбогувам с прекрасните виетнамци, знам къде ще отида. Моят български приятел Гриша Ганчев, който е собственик на ЦСКА и Литекс, ме чака. Най-вероятно ще работя в Литекс, сигурно ще бъда спортен директор“, обяви Люпко, който преди да се озове отново в Азия, беше част от „червените“.

Петрович бе спряган и за сръбски oтбори, но обяви, че е размислил дали да се прибере в родината си.

„Мислих по този въпрос няколко дни, след което се отказах. Когато някой иска от сърце да останеш – не можеш да откажеш. Договорът е и много изгоден от финансово естество. В момента например не мога да искам такива пари в България. Мина ми времето, когато имах и държах на цената си. Знам на колко години съм вече“, допълни Петрович.

От доста време насам се твърди, че в Ловеч търсят заместник на Живко Желев, който води „оранжевите“ във Втора лига. Литекс в момента е чак на 15-ото място в класирането.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ