Пуснаха тихомълком на свобода бореца, вилнял в Слънчев бряг! Разминаха му се решетките?

борци2

Републиканският шампион от борба Мариян Ганев изненадващо е освободен под парична гаранция от 3 000 лв., въпреки че преди месец от прокуратурата категорично обявиха, че сливналията ще се озове зад решетките, веднага щом го изпишат от болницата. Вместо това соченият за един от най-големите таланти в родната борба тихомълком е освободен с решение на Районната прокуратура в Несебър, без дори да влезе в съдебна зала, камо ли в ареста, където в момента се намират неговият брат Даниел и техният авер Николай Бабачев.

Тримата бяха закопчани след блестяща акция на криминалистите в Слънчев бряг и техни колеги от Главна дирекция „Национална полиция”.

Даниел и Николай веднага бяха пратени зад решетките, след като опитаха да върнат мутренските години в морския курорт, нападайки и ограбвайки чуждестранни туристи, предимно жени и деца. Соченият за един от най-дейните в престъпленията Мариян обаче вместо зад решетките, се озова в УМБАЛ-Бургас … заради инфекция на ръката! 20-годишният републикански шампион изкара няколко седмици в лечебното заведение и след като е изписан, се е прибрал у дома, пише „Флагман“.

Сливналията е освободен с мотива – влошено здравословно състояние заради травмата на ръката. Интересното е, че Окръжният съд в Бургас прецени, че няма проблем страдащият от тежка форма на диабет Николай Бабачев да се лекува в ареста, но явно положението на Мариян е по-сериозно.

То може да се усложни още повече, ако откритите след претърсване в квартирата на двамата братя Ганеви наркотици се окажат негови. От пресцентъра на прокуратурата съобщиха за Флагман.бг, че в началото на следващата седмица ще бъдат повдигнати обвинения за държане и разпространение на 10 гр амфетамин и 200 гр марихуана. Разследващите все още изяснявали на кого точно е откритата дрога.

„Отделят се материалите от грабежите и започва чисто ново дело за държане и разпространение на наркотици”, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Ако бъдат признати за виновни по обвиненията за грабеж, Мариян, Даниел и Николай могат да получат от 3 до 10 години затвор. Тримата обаче са с чисто съдебно минало и най-вероятно ще се признаят за виновни, за да сключат споразумения и да се разминат с условни присъди. Евентуално обвинение за държане и разпространение на дрога е в пъти по-тежко, като ако прокуратурата успее да докаже, че двамата братя предварително са се наговорили да пласират наркотиците, ги грози присъда от 3 до 15 години и глоба до 200 000 лв.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ