Военен кореспондент: Радев е откупил втория си мандат срещу приемането на 50 ядрени ракети в България

7 Dni Bulgaria16.11.2021
72

Военният кореспондент Красимир Крумов лансира сензационна версия, която е сред най-четените днес в нета!

Вижте поста му:

50 ядрени бойни глави. Това е мизата на изборите в България. Това е мисията на Промяната, а не борба с корупцията и превръщането на България в Швейцария на Балканите.

В американската база в Инджирлик в Турция има 50 тактически ядрени оръжия* B-61 с ядрени бойни глави, част от общо 200 в петте страни членки на НАТО, където в рамките на Nuclear Sharing Agreement се съхранява ядрено оръжие.

САЩ от години води разговори за преместването им в Румъния (20) и в България (30), България дори купи и самолети F-16, способни да носят B-61 върви обучение на въздушен и наземен персонал.

Доколкото знам Румъния е отказала остро офертата за разполагане на нейна територия на ядрени бойни глави, имаше, по спомен, реакция на държавния глава.

В България темата не е коментирана с директно назоваване, но в периода на американска активност по въпроса се появи изявление на Борисов от рода на това, че Черно море остава за платноходки и хавлийки по плажа. Сега темата отново е активна, активирани са и подходящите хора.

Ако Промяната изобщо състави правителство, техният мандат ще е тясно определен – зелена светлина за Македония, приемане на ракетите от Инджирлик на наша територия и продължаване на енергийната диверсификация.

И не, това не е опорна точка.

* прецизирах – в оригинала tactical nuclear weapon.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ