Стрес в ДеБъ! Христо Иванов оставя партията на любимата си жена в нея

77

Смут, че оставката на Христо Иванова е фалшива, тресе ДеБъ след изборния провал. Другото притеснение, е, че наследникът на ортодоксални комунисти може да използва лице назаем, за за задържи партията в ръцете си. При това какво лице – на любимата му жена в партията от общите самолетни полети.

Според устава на “Да, България” всички партийци трябва да бъдат поканени на конференция поне 30 дни по-рано, а тя най-вероятно ще се проведе през януари заради коледните празници.

Най-вероятният сценарий е Христо Иванов в началото на 2022 г. отново да се върна като председател. Подкрепата за него ще бъде знак, че въпреки “личната вина за провала на изборите” той е и големият фактор.

Все пак е възможно да не е той и да има изненади. Всичко е възможно”, казаха висши партийци на “Да, България” пред “24 часа”. Това създава 3 основни хипотези за негови наследници. И тримата досега бяха в Изпълнителния съвет, но са малко известни извън “умните и красивите”.

Вторият най-популярен представител на партията е Ивайло Мирчев, който заедно с Иванов атакува плажа край Росенец с гумената лодка. Той е личен виедооператор на Бойкикиев.

Възможна наследница на лидерския пост е изборният експерт Антоанета Цонева. Тя обаче е доста авторитарна и отблъскваща и е крайно неподходяща за конкретната ситуация.

Така най- вероятна наследница е Надежда Йорданова. Тя е юристът на “Демократична България” и е сред авторите на законопроектите на ДБ за закриване на спецправосъдието, както и на гласуването по пощата. През 2014 г. Йорданова бе началник на кабинета му като министър на правосъдието. Двамата заедно пътуваха на командировки в чужбина и от тогава тръгнаха едни приказки…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ