Само преди минути Радев онемя: ДПС мобилизира над 300 000 гласа в подкрепа на проф. Герджиков

Проф. Герджиков и полк. Митева в Смолян

Лидерът на ДПС Мустафа Карадъй обяви, че днес партията е взела решение по отношение на това какъв трябва да е следващия президент на България.

На свое заседание Централното оперативно бюро е обсъдило въпроса с това, какво се случва на втория тур.

По тяхна оценка тези избори са изключително важни, защото се прави избор за една важна институция в държавата, която има важна роля за държавността и системата в страната.

Карадайъ на практика призова членовете на движението да гласуват за Анастас Герджиков, след като описа профила на бъдещия президент така:

„По време на нашата кампания ние очертахме очаквания профил на тази институция. Затова и бих искал да ви го припомня. На първо място да е обединител на нацията и на всички български граждани независимо къде се намират. Стожер на Конституцията, законността и върховенството на правото, който да може да търси съгласия по време на кризи и в нормално време. Лице на държавността и държавата пред света. Решението, което взехме е, че избирателя на ДПС е много мъдър и ще направи правилния избор, като ще избере президент, който най-много се доближава до така очертания профил“, заяви лидерът на партията.

„Не на пъкления Румен Радев! Не на вдигнатия юмрук! Излезте навън, мачът не е свършил“

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ