Екозащитници с гневно писмо: Скочихте срещу детинската случка на Седемте рилски езера, а истинското бедствие е…”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С огромно внимание водещи електронни медии отразиха детинската случка на Седемте рилски езера, където десетина по емоционални младежи влязоха до колене в езерото „Близнака“ и играха хоро. Тази проява не е за адмирации, но не и да изкараш млади хора престъпници. Масовият зрител остана с впечатлението, че в Рила има истински екологичен апокалипсис. Всъщност нищо такова не се случи, езерото си е същото, няма замърсяване и не е увредено. Не оневиняваме младежите, нека си платят заедно с организаторите глобата. Но истинският проблем свързан със замърсяване е по плажната ивица, от Дуранкулак до Резово. Това смятат от Национална асоциация „Българско Черноморие“

„На ивицата от  почти  400 км има разположени десетки незаконни биваци с хиляди дивокампингуващи безплатно българи, а вече и много чужденци. По цялото Черноморие никнат все повече такива катуни, които не само създават планини от боклуци и фекалии, но и изсякоха гората в близост до плажовете. Направо с колите, караваните, палатките и кемперите са се разположили и в държавни, общински и частни имоти.

Превърнали са се в истинско бедствие и за природата, местните хора, но и за другите туристи. Алкохола и дрогата се леят в огромни количества. Никакъв ред и спазване на елементарни включително и хигиенни правила. Държавните и общински служби са абсолютно безсилни срещу ордите дивокъмпингуващи. Полицията и тя е абдикирала и е в невъзможност да се справи с този вид „култура”, се казва в изявление на Национална асоциация „Българско Черноморие“.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ