Румен Радев плаче за смъртта на „бабата на червените милиардери“: Тя бе любим комунист

7 Dni Bulgaria22.11.2021
payimage-505475 (1)

Държавният глава Румен Радев изказва съболезнования на семейството, приятелите и близките на професор Нора Ананиева по повод нейната кончина.

Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Отечеството ни се разделя с достоен политик, общественик и преподавател и с една от най-емблематичните личности на лявото интелектуално пространство, заявява президентът.
Държавният глава отбелязва и приноса на професор Ананиева като вицепремиер на България и заместник-председател на Народното събрание.

Научните трудове на проф. Нора Ананиева на политическа и правна тематика са неотделима част от нашето съвремие, чиято оценка тепърва ще бъде давана от времето, подчертава още президентът Румен Радев.

Припомняме, че Нора Ананиева бе разконспирирана като отговорник в БСП за Северозападна България по раздаването на червени куфарчета с откраднати от народа милиони на бизнесмени от началото на прехода. Наричаха я „бабата на червените милиардери“.

ПРипомняме, че комунистическият президент Румен Радев никога и никъде не е почел паметта на хилядите българи убити в червените лагери на смъртта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ