Румен Радев въвежда нов Апартейд! Срина със земята всичко направено за 30 години!

румен-радев-2

Политологът доц. д-р Стойчо Стойчев направи подробен анализ за Tribune.bg, като отдели подобаващо място и на Румен Радев.

„Цялото говорене на Радев е все едно изкарано от Апартейда – „избирателите на ГЕРБ не са хора, те са малограмотни, те са цигани, турци и не трябва да ходят да гласуват, и много хубаво стана, че не дойдоха да гласуват. Демокрацията победи, честито!“. Нищо, че 1 милион по-малко са гласували на тези избори. Важното е, че победи, Демокрацията. А всъщност победи Рашков, който пречеше на хората да гласуват“, категоричен е преподавателят в СУ.

„Радев си е като за военен режим. Затова хората навсякъде, в една нормална страна по света, няма да изберат военен да е член на правителство, камо ли президент, камо ли, както се случва в момента, да е стожер на цялата държавност и около него да се върти всичко. Това се случва само в латиноамериканските страни, в Африка и в Централна Азия. В цивилизования свят няма такова нещо, там военният има като свой дълг в политиката да не влиза, защото си дава сметка, че знае много неща, има сила, която може да използва несъразмерно и от уважение към институциите няма да влезе във властта. „Мога всичко да направя, но няма да го направя, не защото съм слаб, а точно защото съм силен“. Много е лесно да се поддадеш на изкушението, когато те искат хората. Въпросът е, когато дойдеш, какво правиш, какви знаци даваш, каква посока даваш“, отсече Стойчев.

„Всичко, което сме постигнали за 30 години като етническа толерантност, като път, който сме поели да се откъснем от идеята за твърдата ръка, за военните, за генералите, той буквално го изравни със земята. Върна ни обратно в 90-та година, да си мечтаем и неговите съветници да прокламират някакъв президентски модел буквално като в Приднестровието (б.р. регион в източната част на Република Молдова. На неговата територия е провъзгласена на 2 септември 1990 г. Приднестровска молдовска република). Да отворят и да видят какво се случва в Приднестровието, там е инспирирания в Източна Европа президентски модел. Имаха там един президент Игор Смирнов, много напомня на Радев. Всичките са бивши военни от 14-ата съветска армия, която все още стои окупационно там. А те казват, че са мирни сини каски на ООН“, завърши политологът.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ