Архитектът на София: ЦСКА ще има стадион! Вижте кой министър е пречката да не е започнал строеж

цска проект

Твърденията, че новият ПУП на Борисовата градина ще спре реконструкцията и амбициите на ЦСКА за нов стадион са преувеличени, обясни за „24 часа“ главният архитект на столицата Здравко Здравков.

„Още повече, че аз съм издал виза за тази реконструкция още преди две години. Имал съм и две срещи с архитектите, които проектират реконструкцията“, допълни той.

В медиите се появиха твърдения, че според новия ПУП на ЦСКА ще бъде разрешено само да смени седалките на стадиона и да направи единствено козирка.

„Информацията е силно подвеждаща. Още повече, че първото публично обсъждане на плана е планирано за 15 декември. Окончателното ще бъде в средата на януари. Явно целта е да се изнервят феновете на ЦСКА и да бъдат подведени, че някой от общината пречи на реконструкцията. Стадион ще има“, допълни главният архитект.

Това признание може да се тълкува като прехвърляне на топката към министър Кузманов. Протежето на Румен Радев каза наскоро, че ЦСКА няма как да строи стадион, докато не си плати задълженията към него.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ