Съдът потвърди запора на 204 млн. лева на бизнесмена, който реди правителството с Радев

иво прокопиев

Бургаският окръжен съд е допуснал обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв. (в периода от 2017 г. до момента) по отношение на Иво и Галя Прокопиеви и свързани дружества. Това съобщиха от комисията. Всички съдебни състави са потвърдили правилността и законосъобразността на тези актове в полза на Комисията, става ясно от прессъобщение на КПКОНПИ.

Това е сериозен удар по Прокопиев в момент, в който двамата с президента Румен Радев бабуват на четворна коалиция. Както е известно две от партиите в нея – „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ са финансирани от Прокопито.

Съдилища в страната са уважили искове на КПКОНПИ за 10 511 608 лева, информират още от комисията.

С решение на съда в Русе в полза на държавата са отнети активи на стойност 3 901 017 лв. от Валентин Ганев и свързани с него юридически лица. Производството на Комисията е започнало след привличането на Ганев като обвиняем за данъчни престъпления.

Съдът във Велико Търново е постановил решение, с което в полза на държавата са отнети 59 231, 80 лв. от Петър Георгиев. Производството на КПКОНПИ е започнало след привличането му като обвиняем от прокуратурата за телефонни измами. Отнети са и 10 коли, суми от дружествени дялове, както и от продажбата на четири други автомобила.

Отново с решение на съда в Русе е отнето имущество за 6 153 250 лв. от Филип Маринов. Проверката за него е започнала след привличането му като обвиняем за данъчни престъпления в особено големи размери – като физическо лице и като управител на фирма „ВИП Лизинг“ и „Копърка“.

С други решения на съдилища в страната са отнети редица автомобили и пари.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ