В Бойкорашкова България е така: Оперен певец ослепя след побой, млатиха го, защото изпял… химна

77

Оперен певец ослепява след брутален побой.

Преди три години Димитър Русев губи напълно зрението на едното си око, заради което изпада в депресия. Единствено пеенето го успокоява. Т това лято, в нощта на 8 август не може да заспи и излиза пред блока си. Изпява химна, рецитира Ботев. Ненадейно срещу него изскача висок здрав мъж, който му нанася няколко удара. От тях здравото  му око става на пихтия, показа Нова тв.

„Напълно e сляп след тази травма“, обясни лекар пред камерите на телевизията.

Във фаталната нощ, в която нападателят го смила от бой, Димитър се опитва да избяга, но е безмилостно ритан още минута-две.

Когато седмица по-късно много хора пишат по социалните мрежи и медиите го отразяват, биячът продължава да е неизвестен, макар на метри от случилото се да има камера и свидетел на побоя да го е разпознал. Това е домоуправителят на съседния блок. Той е на балкона си, когато биячът излиза от неговия вход, отива към Димитър и започва да го бие. Свидетелят веднага разпознава нападателя – това е живеещият във входа Велизар Маринов. С телосложението и близо 2-метровият си ръст трудно може да го сбърка.

Оказва се, че разпознатият е добре познат на полицията. Домоуправителят сам е бил потърпевш от юмруците на Маринов, след като е поставил бележка на теблото, че той не е плащал входни такси за 60 месеца.

Две седмици след побоя на Димитър Русев полицията се активизира. Взема записа от охранителната камера, разпитва свидетели, след това Велизар Маринов е арестуван и му е повдигнато обвинение за нанасасяне на тежка телесна повреда. Съдът му налага мярка домашен арест, която той и днес изтърпява, но в друг квартал.

Васил Иванов от Нова тв се срещна с него в деня на изборите.

„С чисто съдебно минало съм. Не съм бил Димитър. Под домашен арест съм, защото така е преценил съдът“, каза Маринов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ