Коалиция „Парадайз“ не я интересува „135 общи политики“! Голямото плюскане с постове започва от днес

7 Dni Bulgaria30.11.2021
payimage-510463

При закрити врати продължават втория кръг от преговорите между експертите на четирите партии, които се стремят да направят правителство. В понеделник е проведена среща за сектор “земеделие”, на която е решено все пак таван на субсидиите за земеделските производители да има, предава „Труд„.

За вторник са предвидени срещите на преговорните екипи по туризъм, електронно управление, правосъдие, екология, култура и др. Участници във втория кръг от договарянето на политики твърдят, че този път разговорите преминават много по-бързо и се отстраняват всички теми, по които няма единодушие. Идеята на Кирил Петков и Асен Василев била в петък, когато е насрочено първото заседание на 47-ото народно събрание, да има готов текст на коалиционно споразумение.

Затова и лидерите на “Продължаваме промяната”, БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България” ще проведат среща най-късно в сряда, за да могат да изгладят съдържанието на коалиционния документ.
От “Демократична България” и БСП са категорични, че текстовете на коалиционното споразумение трябва да са обвързани и с конкретни срокове за изпълнение на всяка една от точките.

Днес в различни медии и сайтове се появиха “общи решения по 135 политики”.

Пред “Труд” участници в преговорите категорично отрекоха да са разписвани подобни решения, както и да са получавали подобен документ от водените разговори. Експерти на формациите нарекоха “свободни съчинения” уж общите 135 политики, които бяха тиражирани. По думите им подобни спекулации не сам че не подпомагат, а и пречат на преговорния процес.

Всички членове на преговорните екипи са получили на електронните си пощи бележки от приключилия първи кръг на разговорите в мол “Парадайз”. До късно снощи партийните екипи са правили корекции, за да могат утре да изгладят проблемните зони.

Всички участници в преговори твърдят, че министри и постове ще се обсъждат след изработването на коалиционното споразумение. Неофициални разговори обаче продължават да текат, както и събиране на номинации за всяка властова позиция.

Партийните централи на бъдещите коалиционни партньори усилено правят списъци на държавните ведомства, агенции и комисии, където са изтекли мандати или трябва да се направят кадрови смени.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ