Снежен апокалипсис, а дантелената Комитова се крие! Бойко виновен, че снегът паднал рано

7 Dni Bulgaria30.11.2021
payimage-512142

На магистрала Хемус в посока София най-после започна изтеглянето на закъсалите тежкотоварни камиони заради падналия първи сняг.

От пътната агенция съобщиха, че движението по Хемус в посока София от 39 км в района на Зелин е ограничено временно за МПС над 12 т. поради снегопочистването. Автомобилите до 12 т. преминават, а тежкотоварните изчакват.

Десетки водачи обаче качиха в мрежата снмки и видео от километричната опашка от закъсали тежки камиони заради непочистеното трасе.

Проходът на Републиката е почистен и проходим при зимни условия, съобщи БНР.

Временно движението по пътя Троян – Кърнаре, в  Троянски проход, е ограничено за камиони над 12 тона заради снегопочистването.
Сняг наваля и по високите части на област Смолян. Най-голяма е снежната покривка в района на Доспат – 7-8 см. По-малко е снегът в проходите Рожен, Пампорово и Превала, които са проходими при зимни условия.

Над 15 сантиметра е падналият тази нощ сняг на ГКПП-Гюешево за Северна Македония. Пътят е почистен.

Колона от ТИР-ве и леки автомобили се беше образувала тази сутрин на АМ Струма при моста над с. Дяково на аутобана.

Първият сняг предизвика затруднения за трафика през Шипка, където по-рано тази сутрин е станала катастрофа между два автомобила. Има и закъсал ТИР в прохода, който по думите на дежурния в Областното пътно управление е с летни гуми.

Предупреждение за снеговалеж и вятър е обявено за габровска област за днес. Ще има условия и за навявания.

ПРи целия този апокалипсис, нито министър Комитова, нито някой от ведомството й е дал мнение какво доведе до тук и дащо не се почистват пътищата. Може би сега пишат обръщение към нацията, че Бойко Борисов е виновен за изненадващия сняг на 30-ти ноември.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ