Кацаров даде 7,2 млн. лева на мъжа на Антония Петрова, за да внесе мътно лекарство срещу Ковид

46

Марк Зукърбърг, Джеф Безос и Бил Гейтс не са единствените баровци, които трупат пачки от коронавирусната пандемия. Съпругът на скандалната „Мис България“ Антония Петрова – Ивайло Батинков, сключи договор за доставка на лекарство срещу коронавирус на стойност 7 197 000 лв. с ДДС за здравното министерство.

Става въпрос за доставка на разрешен за употреба едва от 12-ти ноември лекарствен продукт Regkirona (INN Regdanvimab). Притежател на разрешението за употреба е на Celltrion Healthcare Hungary Kft. Лекарството е предназначено за лечение на възрастни с коронавирусна болест в начален стадий, които не се нуждаят от кислород. Прогнозните количества са до 6000 опаковки за 2000 пациенти. В момента цярът – моноклонални антитела, е поставен на специален мониторинг от Европейската лекарствена агенция.

„Топ Хоспитал Сървис“ АД е дружеството, което в качеството на представител на унгарската компания Celltrion Healthcare Co ще  доставя на българския пазар моноклоналното антитяло Regkirona concentrate for solution, като алтернативна възможност за лечение на пациенти с COVID-19.

Справка в Търговския регистър сочи, че съпрузите Ивайло Батинков и Антония Петрова-Батинкова, заедно с Цветан Димитров, са в Съвета на директорите на „Топ Хоспитал Сървис“. Тоци Крокодила е член на СД на дружеството от края на миналата година.

Мъжът на миската Ивайло Батинков е един от крупните бизнесмени в медицинския и фармацевтичния бранш, бивш изпълнителен директор на „Токуда“. И днес той е част от бордовете на няколко клиники и върти огромен бизнес с цярове и хранителни добавки. Беше крайно време да се включи и в борбата с COVID-19.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ