Бойко размаза мекеретата на Радев: Едни се клатушкат пияни, други крадат, трети лъжат! А Корнела…

7 Dni Bulgaria02.12.2021
бойко борисов

„ГЕРБ и друг път са били в опозиция. Социологическите агенции си трият сол на главата и се чудят как да обяснят, че познават резултата на Румен Радев, но не познаха на партиите. Ясно е кой се е възползвал от машините“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в началото на първото заседание на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„Не знам коалицията Да, България и БСП, от които изтичат писма, как с 6% ще излязат и ще кажат: Ние сме призвани да правим съдебна реформа. Това трябва да не ти пука изобщо от този позорен резултат“, отсече Борисов.

„ИТН се сгромолясаха с близо 15 на сто, така че от фаворити в един момент, се превърнаха на техния език като на барабана малката пръчка“, посочи Борисов.

„А по-позорен резултат от този на БСП в историята няма. Когато създавах ГЕРБ, тогава имаше един мастодонт, наречен БКП-БСП. Тогава си поставихме задача да победим БСП и ги побеждаваме винаги. Те се държат все едно са победители“, допълни Борисов. „Ние не знаем на базата на какво са победили ПП, и народът не знае. Вашата роля е изключително важна в парламента“, заяви Борисов и припомни, че токът е скочил.

Цените на горивата, ако бяха изпуснати от нас, щеше да е революция. Сега хората знаят, че просто няма какво да направят. Цената на газта, колко упреци понесохме ние, че защитихме България, направихме така, че България да остане на газовата карта. Този проект, наречен Балкански поток, при тези транзитни такси, в рамките на ти години се изплатиха и 70 години напред, българите ще получават всяка година транзитна такса. Тези, които говореха срещу това, получиха под 6 процента на изборите. А първите 800 милиона влязоха вече в държавната хазна, заяви Борисов.

Коалицията ще се казва ГЕРБ-СДС със съпредседател Румен Христов, така, както беше в предходния парламент, припомни Борисов.

Двойното увеличение на цената на газа, празните хранилища, липсата на капацитет за през Украйна, това, което ние построихме, тарантираме на българите, че никога няма да останат без газ. А ние, ако имаме вина, това е, каза Борисов.

Разни мекерета сега мълчат, защото сме направили най-изгодното. Не им мина номерът други държави да получават таксите, допълни той.

На 31 декември трябваше да довършат интерконектора с Гърция, това е изключително важно за верификацията и ние сме работили изключително много по тази тема. За 30 години продължихме напред живота на реакторите, платихме 100% реакторите и това е един прекрасен проект на Козлодуй и да реши въпросите, припомни Борисов.

Искам да бъдете с покрито самочувствие за свършената работа, обърна се лидерът на ГЕРБ към групата.

В момента има пет центъра на власт, като основният е при Румен Радев. Пътят на Копринката, който започва и свършва в село Труд – там е центърът на властта. Като гледам днес клатушкащи се пияни министри, отново с торбички, торбичките на този и онзи, на Пламен Узунов…Ще дойде време целият този план за разграждането на държавността да стане факт. Ако това се случеше в наше време на обед в 11 часа в сградата на МС, на трибунката, която им направихме в МС, аз така и не разбрах кой е финансов министър, казва се Валери Велчев. Той казва: Още 6 месеца пенсионерите ще получават 120 лева. Шокиращо. Според казаното от него минималната пенсия вече трябва да достигне 490 лева. В утрешния ден, петък, има редовен парламент и се очаква редовно правителство. Каква ти е работата на теб да обявяваш пенсиите за шест месеца Въпросът ми е дилетантски на първи поглед. Гледам го Румен Радев, аз го познавам. Първо работихме и ние с него. Той се има за почтен, но нищо от това не е вярно. Ако Ананиев си беше позволил да каже такова нещо на обед, а вечерта Министерството на финансите го опровергава това. И той днес излизайки да замаже този гаф, прави още един. Обявява, че иска над 12 милиарда да се вдигне дългът. Разбирате ли за какво става въпрос? И внуците ли трябва да плащат тези дългове, пита реторично Борисов.

Ще има наказателна процедура от Брюксел, защото има процедура за свръхдефицит, подчерта експремиерът.

Не влизам в парламента, заради подхвърлянията, че съм искал имунитет, завърши Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ