Бойко бесен! Радев, аферите ти, ще ги плащат децата ни! Но защо и внуците…

7 Dni Bulgaria02.12.2021
61

„Утре след като се закълнете, веднага искайте мораториум на дълга. Който иска да участва в това разграбване, да участва“. Това обяви пред депутати  в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той подчерта, че ако Ананиев е правил гафове като служебния финансов министър, е щял да бъде освободен.

„За да замаже този гаф вечерта, прави още по-голям сутринта. Казва че 12 млрд. ще се вдига таванът на дълга! Децата добре, но и внуците ли ще плащат? Несъмнено ще има наказателна процедура от Брюксел“, прогнозира Борисов.

Бившият премиер коментира, че той и партията му са били нарочени и омаскарени, което сега давало повод други да се радват на „промяната“.

„Такива манипулации направиха бившите ченгета, че още се радват. Промяната ще е подмяна. И по света няма да ги намерят с откраднатите пари“, смята той.

„Достатъчно сме носили отговорност, нека сега и други да я поносят. Вашата задача е да бдите над парите на данъкоплатците. Една велоалея да направят, ще го броя за 6 магистрали годишно. Но няма, толкова съм сигурен, че не могат“, каза още Борисов.

Той призова депутатите да бъдат тихи и скромни, ако им искат помощ – да я дават.

„Аз съм започвал няколко пъти от нулата. Помните какво беше след Орешарски, след Станишев. След нас всички казват, че хазната е пълна. Но инфлацията е 10% и ще изяде парите. Като ги видите, че не разбират, не бъдете надменни. Бъдете отговорни, едни нови избори ще дадат същия резултат. Ние да не сме били безгрешни, колко глупости сме направили!“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той заръча депутатите да бъдат редовни в парламента – отсъствия само при смъртен случай, сватба и развод.

 


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ