Слави и Корнелия се разбраха с Кирил Петков: Нинова вицепремиер, правят и супер-министерство

7 Dni Bulgaria02.12.2021
Тошко Йорданов, Корнелия Нинова

Корнелия Нинова получава вицепремиерско място и ще бъде министър на държавните компании. Такъв слух се завъртя след поредната порция преговори между ПП, БСП, ИТН и ДБ, пише ТРибюн.бг.

Ставало дума за мегаминистерство, създадено специално за нея, в което ще влязат всички държавни фирми, а с тях и назначенията в бордовете им ще се разпорежда лидерката на БСП в оставка. С това Нинова се връща към времената на успешен приватизатор на Техноимпекс…

Това е нов пирон в ковчега на вътрешната опозиция на БСП. Докато новите лица като Крум Зарков се надяват промяната да дойде и за тях, гъвкавата ездачка на черни коне направи рязък завой към поколението на Жан Виденов. Овладяването на всички останали държавни структури ще ѝ помогне да нахрани червените мобифони и да си осигури преизбирането за лидер на БСП отново.

Запознати с преговорите разказват, че това е цената да се откаже от поста председател на парламента. Алтернативно тя се е надявала да измести Бойко Рашков, възползвайки се от миналото си на следовател. Източници от ИТН намекват за координирана игра между Тошко Йорданов и Корнелия Нинова, които са съученици от класическата гимназия, защото след среднощния обрат около позицията на Нинова, Слави Трифонов е успял да добави още едно ресурсно министерство към своите порции.

А през цялото време лидерите на промяната твърдят, че не става дума за порции и лични назначения, че се водят само програмни разговори пред камера и накрая ще бъде излъчен „А отбора“ на България. Всъщност промяната представлява връщане към Жан Виденовите времена…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ