Сензационно по NOVA NEWS: Радев вкарва Рашков в правителството, за да плаши Петков, БСП и Слави

бойко рашков

„Хазарта много подхожда на ситуацията. Масата, на която се играе играта, обаче е много нестабилна, заровете са хвърлени и всички клатят масата“, заяви по NOVA NEWS антропологът Харалан Александров.

Според него Румен Радев е бащата на това начинание, а Бойко Рашков е негов аватар. Той е носителят на силата, на потенциалната репресия. Един от начините да се управлява в такава несигурна ситуация е репресия и тепърва Рашков ще репресира партньорите. Въпреки това предстои напрежение от предстоящ опит за еманципация на „Продължаваме промяната“ от Румен Радев“, прогнозира Александров.

„Не знаем какви са иконите на новия култ „Продължаваме промяната“, на пръв поглед това е пазарната икономика, либерализма. Те говорят за нулева корупция, край на прехода, ако не го правят, те няма да имат никакъв шанс да продължат“, заяви още социалният антрополог.

„Тази идеология ще се разгръща в нови практики и отношения. Другите партии преживяха своята травма, в БСП тепърва ще бъдат травмирани. Най-добре от това се възползва Корнелия Нинова, която може да се окаже най-печелившият политик от тази ситуация“, добави Харалан Александров.

За него от „Продължаваме промяната“ са успели да „наритат“ своите партньори от „Демократична България“, ИТН и БСП.

От друга страна Александров се страхува, че „Възраждане“ ще продължи „своя мрачен възход“. Според него има пряка връзка на организацията с „Атака“, а Костадинов има своите лидерски качества и влиянието му ще нараства през следващите години.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ