Кирил Петков не е мъж, а лигльо с комплекси, слон в стъкларски магазин, фюрерче с болнаво его

payimage-512806

КИРО И ДИКТАТУРАТА НА ДЕМАГОГИЯТА

Кирил Петков се държи като варварин. Дотолкова е самовлюбен, че съпреживява кармата си исторически – идва, за да заличи културните ни навици, установения ред, жалоните на нравствеността. От позицията на носител на абсолютната истина.

Всъщност Кирил Петков е нафуканата простащина. Която си прави селфита в Народното събрание. Туризмът на авантюризма. Манчо Фотографчията от „Вражалец“. Епитафия на заблудата „готините от чужбина, които ще ни оправят“.

Той не е самоизградил се мъж, а лигльо с високотонажни комплекси, слон в стъкларски магазин.

Уволнявам Цацаров, уволнявам Гешев, уволнявам Фандъкова, който не е съгласен с мен, да се маха…Плюя на законите, Конституцията е за мъртвите, в името на промяната ще извършвам и престъпления, а вие сте длъжни да си затваряте очите, защото иначе сте „от мафията“, ретрогради…

Кой си ти, бе?

Водевилно фюрерче с болнаво его, пълно „перде“, което експериментира върху традиционния инфантилизъм на народонаселението по нашите земи. Наставникът му Радев се заблуждава, че ще го контролира – подобни типове първо изяждат бащите си в изблик на титаномахия. Защото им припомнят откъде са тръгнали и какви нищожества са всъщност, а те искат да изличат всяка диря…

Такива са – прехранват се от забрава. Вегетират върху пост-ковид примитивизма на тълпата.

Дистанцията между дежурно усмихнатия „пичага“ Киро и антиутопиите на Оруел е хвърлей време. Този вече е готов с полицията на мисълта, която ще арестува враговете на прогреса и ще закрива неудобни медии.

Лъжата при него е хронифицирана. Той диша, лъжейки. Лъже, че е българин и подписва документ с невярно съдържание. Лъже, че е принципен и назначава приятелката на жена си от „София прайд“ в ДКК. Лъже, че изчиства ББР от корупцията и подсигурява на личния си адвокат договор от банката.

Кирил Петков е възможен само заради липсата на памет и съпротива. Той е Франкенщайн – чудовищна функция от конформизма, легендиран като „компромис в името на отечеството“.

Депутатът от ГЕРБ Чолаков обяснява, че е възможно да подкрепят Кирчо за премиер. Останалите от ГЕРБ повтарят като заклинание заучена мантра: „ние ще сме конструктивна опозиция, конструктивна опозиция, конструктивна опозиция…“

Няма по-голямо клише. Няма по-унизителен страх. И по-обиден сценарий за бъдещите поданици на Океания.

„Конструктивна опозиция“ означава да толерираш лъжата на Кирчо. Да заживееш в режим на лъжа. „Конструктивна опозиция“ е да не излезеш от пленарна зала, когато президентът-клетвопрестъпник ти чете конско от трибуната на НС и зове за саморазправа с независимата прокуратура.

ГЕРБ е „конструктивна опозиция“ на варварите, а смълчаният Гешев се бои да поиска имунитета на вожда им – въпреки решението на Конституционния съд. Нищо в България вече не се случва по закон. Държавността е взломена, системната демокрация не функционира, гражданското общество блаженства с грантове от „продуцентите“ зад Океана…

Идеална почва за диктатура на демагогията, за каквато и книгите не са се сещали.

От профила на Недялко Недялков във Фейсбук



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ