Разкриха ги! Кирил Петков предлага Комитет за Държавна сигурност, който да подслушва и арестува!

payimage-512596

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество би се превърнала в комитет по държавна сигурност, ако се осъществят намеренията за реформи в институцията, анонсирани от „Продължаваме промяната“. Това заяви на пресконференция лидерът на партия АБВ Румен Петков, чиято политическа сила е част от коалицията „БСП за България“.

„Предлага се комитет за държавна сигурност и то в най-уродливите му параметри, които да има право на подслушвания, обиски и арести. Това ще бъде поне четвъртата институция, която ще може да подслушва. Питам – има ли регистър кой и кого подслушва? Няма, което значи, че едно лице може да бъде слушано и от 3 служби едновременно“, остър бе Петков.

От АБВ настояват още да не бъде осъществявана и планираната реформа, по силата на която редица изпълнителни агенции ще излязат от принципалните си министерства – например БАБХ и Фонд „Земеделие“ от Министерството на земеделието.

„Това противоречи на всички европейски практики“, категоричен е лидерът на АБВ. „Изваждайки фонд „Земеделие“ например лишаваш министъра от най-силния инструмент за правене на реална политика.“

Петков е провел разговор с лидера на БСП Корнелия Нинова, която е проявила „пълно разбиране“ по темата.

Румен Петков коментира и номинацията за евентуален бъдещ премиер – Кирил Петков, за когото във времето се изказваше остро. „Дали ми харесва или не не е важно. Бях първия, който поздрави победителите на изборите. Най-естественото решение бе „Продължаваме промяната“ да излъчат премиер.“

„Компромисите за задължителни. Без компромиси е абсолютно невъзможно дори да започне работа“, добави той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ