Кирил Петков се отказа от първородната си щерка, отряза я за пари! Дъщерята на Канадеца – сервитьорка

85

Кирил Петков e обтегнал отношенията си с най-голямата си наследничка Ванеса, а причините за дрязгите между баща и дъщеря били финансови. Лидерът на „Продължаваме промяната“ сам заяви във видеоинтервю в социалната мрежа Инстаграм, че е отказал да издържа първородната си щерка, тъй като тя пожелала да прекъсне скъпото си образование в Америка, където учи за инженер.

Милионерът Петков останал недоволен от решението ѝ и не подкрепил мечтата ѝ да се развива в друга насока, която я вълнувала повече. 21-годишната девойка искала да се премести следващото лято от Ню Йорк във Флоренция, Италия, където имала желание да твори върху белия лист и да напише дебютната си книга.

Новоизлюпеният политик ѝ пожелал успех, но ѝ казал, че трябвало да се оправя финансово сама и той не иска да харчи пари за авантюристичните ѝ пориви.

Затова Ванеса му съобщила, че щяла да си намери работа като сервитьорка и въпреки неодобрението му пак възнамерявала да преследва мечтата си докрай.

В момента тя е студентка в NYU Tandon School of Engineering в Ню Йорк, а справка с ценоразписа на университета показва, че таксата за една семестриална година там струва 57 840 долара, или 100 хиляди лева.

Преди да отиде в университет, Ванеса е учила в две други престижни училища – едно в Канада, както и в Софийската математическа гимназия.

Очевидно майка ѝ – канадката Линда, няма думата по отношение на нейното образование. Петков решавал и какъв да бъде пътят на другите им две по-малки щерки. По негово настояване те посещавали уроци по математика и също се целели към СМГ. Едната вече била приета, а другата тепърва щяла да кандидатства там. Преди това двете посещаваха частно училище в София с годишна такса 10 хиляди лева.

Най-голямата щерка на Петков, която се ражда, когато той е само на 20 години, не е ангажирана с политическата му кариера и е единствената от цялото семейство, която не агитираше за него по време на предизборната му кампания в социалните мрежи, за разлика от жена му, майка му и баща му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ