ГЕРБ обяви отвратителните: Румен Радев – Мадуро, пияният милиционер Рашков, а ДеБъ е ДС

Даниел Митов, Румен Радев

„В момента се оформя една ляво-либерална коалиция. Ние няма как да участваме в нея. Бившата комунистическа партия БСП за нас е червена линия. „Демократична България“ влязоха в съглашение с нея и заедно участват във възстановяването на мрежите на ДС“. Това коментира пред БНТ депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

„Ние ще бъдем ярка, компетентна и експертна опозиция. Ще наблюдаваме процесите в управлението и ще предлагаме своите алтернативи. Ще коригираме управляващите във всяка една тяхна стъпка. Говоря от името на ГЕРБ-СДС и българската десница – единствената десница в парламента“, коментира той.

Румен Радев очевидно иска роля в този кабинет, категоричен е Митов. Това била причината да бъдат оставени някои от служебните му министри.

„Всеизвестно е, че президентството участва в съставянето на правителството и оказва натиск върху политическите партии. Президентът Радев вече на няколко пъти прекрачи границите на Конституцията. Той се обяви за лидер на протестите и иззе функциите на служебния кабинет. България започва да прилича все повече на една полудиктатура, а Румен Радев се превръща в Мадуро. Най-важната фигура в едно управление е министър-председателят. Не съм убеден, че Кирил Петков има достатъчен авторитет да наложи посоката на министрите от другите партии, особено в такъв тип коалиция. Не е ясно кога министър-председателят ще разбира какво се случва в държавата и дали ще има авторитета да коригира действията на другите партии в коалицията“, опасява се Митов,

Според него трябва да се направи оценка по делата, а не по усмивките.

„Започвайки от нарушението на Конституцията, новите управляващи явно са готови да преминават през законите и през правилата сякаш такива няма. От „Продължаваме промяната“ заявиха, че в бюджета за следващата година ще има 8 милиарда лева повече, след като те спрат някакви течове. Ще чакаме да видим тези 8 милиарда. Данните за злоупотреби, които бяха изнесени, съществуват само в главата на Бойко Рашков, един леко подпийнал милиционер. При никакви положения няма да се примирим с този човек от едно мракобесно минало, който си служи с похватите на старата ДС и извърша сума ти нарушения, действайки срещу демокрацията. Най-големият проблем в българската политика е нейната деидеологизация. Трябва да си върнем идейното говорене. В момента в Европа има лява вълна, една позеленяла червена вълна. Десницата трябва да се противопостави на това“, заяви Митов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ