Иван Гешев: Кирил Петков да подаде оставка, защото е разследван за престъпление!

Иван Гешев 4

Вестник „24 часа“ публикува цялото интервю с Иван Гешев.

В него главният прокурор чрез народната поговорка „Думам ти дъще, сещай се снахо“ призовава поругателят на конституцията Кирил Петков веднага да подаде оставка, ако бъде избран за премиер.

„Когато български политици искат оставката на главния прокурор, означава само едно, че прокуратурата си върши работата, и то я върши добре. Щеше да е притеснително, ако политиците ме хвалеха, а не ми искаха оставката. Смисълът на разделението на властите е съдебната, и в частност прокуратурата, да нямат нищо общо с другите власти, с политиците извън законово регламентираните правомощия.

За съжаление, явно трябва да извървим още дълъг път преди да станем истинска, европейска, правова държава, защото там, когато прокуратурата разследва канцлери, те си подават оставките. А тук е възможно да нарушиш конституцията и евентуално да станеш канцлер и да смяташ, че си напълно недосегаем, като законите важат за обикновените граждани, но не и за теб. И че сте каста богоизбрани като в Древния Рим, което явно е техният идеал.

Трябва да е ясно, че прокуратурата ще продължи стриктно да спазва законите и конституцията на страната и ще се старае България да е правова държава, част от европейското семейство, а не Древния Рим за шепа богоизбрани“, категоричен е Гешев.

Цялото интервю – виж тук



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ