Професор: Бойко Рашков е жадния проблем на бъдещото правителство, комунист от 89-та

бойко рашков

Отдавна вече е важно съдържанието на коалиционното споразумението, а не преговорите между партньорите. Най- вероятно ще станем свидетели на отделни споразумения между партиите за сметка на общ документ с подпис на всички лидери. Това заяви в „Тази сутрин“ по bTV  проф. Антоанета Христова.

Според Милен Любенов сме в състояние на „потенциал за изнудване“ – фаза при която се  уточняват детайли между преговарящите. По неговите съждения партия, която е излъчила министри е част от коалицията. Политологът напомни, че през 2014 година преговорите също са били трудни, и тогава е имало възражения от ЕС за патриотите, които само подкрепяха споразумението. Но през 2017 с благословията на Джоузеф Дол са били коалиционни партньори на ГЕРБ.

Относно това как ще се отрази преминаването на служебните министри Бойко Рашков и проф. Николай Денков в редовен кабинет, Христова сподели: “ Денков е учен и комуникира добре с Продължаваме промяната“.

При Бойко Рашков тя описа ситуацията така“ при него има асоциация с реваншишъм. Свързва се с комунистическата системата преди 1989 година“. По думите на политическия психолог това го дърпа назад в демократичния процес, в който промяната се изтъква като водеща.

Според политологът доц. Милен Любенов от Демократична България са оценили положително работата на вътрешния министър Бойко Рашков за тези 7 месеца. Тази негова оценка накара Антоанета Христова да припомни, че БСП и Демократична България имат разминаване в тезите. Тя е на мнение, че Демократична България е коалиция между леви либерали – Да, България и антикомунисти – ДСБ. Точно това крило в партията, което е репресирано от комунистите не се припознава с вътрешния министър Бойко Рашков и неговите действия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ