За това им трябва министерство: Зелените искат да конфискуват над 370 млн декара земи от гражданите

payimage-357162

Борислав Сандов, който се самопредложи за министър на околната среда, скандализира с идеята си да сменя статута на над 370 милиона декара земеделска земя. Това съобщиха пред „Скандал“ земеделски производители. Сандов иска да ги направи горски територии. Той е внесъл предложение за изменение в Закона за устройството на територията, докато е бил депутат в безуспешните два къси парламента тази година. Предложението му е направено с цел да се вкарат гори в горския фонд на страната, като след това на явно целят екологичните НПО. Същевременно обаче неуспелият този път депутат предлага някакви срокове, в които собствениците да казвали какво ще правят със земите си и ако го изпуснат-горите им се вкарват в горския фонд. Обществото ни може би не познава в детайли Закона за горите, но според него, територия, която веднъж бъде категоризирана като гора, не може да бъде променена в друга категория.

Има хиляди земеделски земи, които не могат да се изпозлват, защото собствениците им например са мигрирали или наследниците не могат да се разберат за делба. Част от тях частично са обрасли. Същевременно обаче достъпът до земя е основен проблем за това млади хора да започнат да се занимават със селско стопанство. Точно такива територии са шанс за бъдещите земеделци, а все повече такива има, в следствие на Ковид пандемията у нас. Промяната, предложена от Борислав Сандов, ще премахне и малките надежди на бъдещите млади земеделци.

Изключително притеснително е и желанието на „зеления“ Сандов, да се разпорежда с частни имоти. Това напомня едно старо мракобесно време на колективизация, за което все още има живи СВИ детели. Роденият през 80-те Борислав Сандов явно не разбира какви емоции това ще събуди у милиони български съграждани.

Политическите неуспехи на Сандов са особено фрапиращи обаче. На изборите през април в родната си област Смолян той е получил 418 лични преференции. През юли получава 528, но за изборите през ноември той е бил премахнат от изборния списък в областта, заради зелените си екстравагантни идеи, които заплашвали поминъка на хиляди в родопската област.

Поради тази причина Сандов е сложен да води листата на „Демократична България“ в област Монтана, където обаче получавал скромните 127 гласа, като вторият и третият в листата получават повече гласове от него.

След като не успява да стане депутат нито от Монтана, нито от 25-и МИР в София, където губи над 40% от личните си симпатизанти явно заради незадоволителни резултати, сега е тръгнал да се предлага за министър на околната среда от квотата на „Демократична България“.

А дали човек осъден за клевета от покОЙНИЯ предприемач Лъчезар Цоцорков още през 2016 г., който явно пробутва интереси на някакви НПО, а не на българските граждани, и то явно нежелан и неизбран от избирателите, може да управлява министерство без да е имал нито ден трудов стаж различен от кампании на разни НПО-та? И човек, които има единствена лична придобивка в зрелия си живот „Форд Фиеста“, закупен за 2000 лв през 2021 г. заедно със съпругата си, изведнъж ще може да управлява милиарди левове по различни програми и фондове? Едва ли. Не могат да се допускат национални експерименти, когато всички български граждани очакват промяна към по-добро.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ