Арестуваха наш футболен съдия, свирил на Барселона! Изтеглил 53 млн. лева от магистрала „Хемус“

93

Арестуваният заради изтеглените кеш пари от Лот-5 на магистрала „Хемус“ е обвинен за пране на пари, съобщават от Софийската градска прокуратура.  Мъжът се казва Борислав Николаев Колев, твърди „24 часа“ и топ съдията ни по футзал.

От събраните по делото до този момент доказателства се установява, че Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми с фиктивни управители, по сметките на които били преведени част от парите за ЛОТ-5 от АМ „Хемус“. След това лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парите, които му давали. По този начин с общо 52 деяния в периода от 18 юни 2020 г. до 08 август 2021 г. Борислав, когото всички наричали Боби, получил сума в размер на 53 млн. лв.

Колев е задържан с постановление на наблюдаващите прокурори за срок до 72 часа. По данни на „24 часа“ брат му, който работи в голяма строителна компания, също е разследван.

Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Досъдебното производство е образувано в условията на неотложност на 03.11.2021 г. и се води от ГДБОП под ръководството и надзора на СГП.

В миналото Колев е бил данъчен. Днес е съдия по футзал и единственият български рефер, който е в категория „Елит“ на УЕФА. Мъжът бе втори рефер на тазгодишния финал на Шампионската лига по футзал между Барселона и Спортинг Лисабон



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ