Гриша Ганчев извади пари, за да превърне ЦСКА в супер силен отбор! Новите звезди идват към София

Гриша Ганчев

Гриша Ганчев реши за възроди клуба по класическа борба на ЦСКА и да го направи №1 на България.

Той пое закъсалия тим, като неговият син Данаил е собственик, а той остава като генерален спонсор. Президент ще е Методи Пенев, който доскоро ръководеше клуба от Перник, но напусна, след като станаха разногласия със световния шампион Иво Ангелов.

Състезатели на ЦСКА вече са европейският шампион Едмонд Назарян, който идва от “Бургас” и е единственият с медали от големи първенства в този стил през последните години Кирил Милов. Той бе и на олимпиадата в Токио.

От “Перник” се местят националът Дейвид Димитров и Айк Мнацаканян.
В клуба бе картотекиран и египтянинът Тарек Абделслам, но той вероятно няма да се състезава, след като стана треньор на националния отбор за кадети.

В ЦСКА ке се бори и украинецът Семьон Новиков, който вече взе български паспорт.

Новиков е двукратен световен шампион за младежи и европейски шампион за мъже за миналата година. На същото първенство и Едмонд Назарян стана шампион.

В момента той обаче има травма в рамото и трябва да се излекува.
Новиков се махна от Украйна заради невероятната конкуренция в категорията си. В нея е Жан Беленюк, олимпийски шампион в Токио и втори в Рио. Освен това Беленюк има две световни и три европейски титли.

“Идеята е всички да са близко до националния отбор. Ще тренират в залата на “Диана”, където могат да бъдат наблюдавани от треньорите”, обясни Методи Пенев.

Старши треньор на националите стана отново Братан Ценов след 12 години прекъсване.

Гриша Ганчев винаги е бил най-запален по класическата борба, която се смята за много интелигентна.

В началото на демокрацията той създаде “Славия-Литекс”, а след това сформира и супертим в Перник, който събра един куп точки и има гарантиран бюджет за поне една година напред.

Освен това Ганчев спаси и кариерата на Кубрат Пулев, когато ЦСКА смяташе да закрие боксовия си клуб през 90-те години на миналия век, и Кобрата винаги му е благодарил за подкрепата.

Другата му страст в спорта са конете, като има доста сериозна конюшня в Германия, като негови животни спечелиха редица силни състезания.

24 ЧАСА



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ