Министър на Радев: Изхвърлих волейболния ЦСКА от залата! На ред е футболния, ако не си плати

андрей кузманов

ЦСКА ще бъде привикан на среща заради дълговете и ако не се стигне до спогодба ще има последствия, закани се служебният министър на спорта Андреа Кузманов.

„По въпроса със задълженията на ЦСКА към „Сердика спортни имоти“ няма никакво раздвижване. Предприели сме действия – другата седмица за пореден път ще поканим ЦСКА на разговори, за да видим какво искат. С тези загуби и парите, които дължат, това дружество не може така да продължава да седи и да чака. 98% от загубите на това дружество са благодарение на ЦСКА. Трябва някакъв план за оздравяване. Ако не ще се гоним“, заяви Андрей Кузманов.

Волейболният ЦСКА също остава без зала, след като вече имало преговори с потенциален инвеститор за „Червено знаме“. Там ще има зала по волейбол, но ще се отдава под наем.

„До момента няма при мен предложение за ремонт на „Васил Симов“. Там няма да се действа на парче“, обясни Кузманов.

ЦСКА загуби детско-юношеската си школа по футбол заради „Арена Армеец“. След това на волейбистите бе отнета малка зала за тренировки заради Текпарка, който бе построен.

Хандбалният клуб също на няколко пъти бе гонен от залата си.

Иначе всичко, което можело да се свърши е било свършено, отчете Кузманов. „Като слушах дискусиите за ново правителство, нещата, които се говореха вече сме ги направили. На 80%“, отчете се той.

По новата програма за финансиране на федерациите ще се дават пари на всички над 107 централи в България. Минимумът за олимпийски спорт били 50 000 лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ