„Свободна Европа“: станал ли е Динко „ловец на глави“ в МВР на Рашков!? Той ги хваща, пияницата се хвали

Динко Вълев

Преди около месец МВР на Бойко Рашков публикува съобщение, че гранични полицаи от Елхово са задържали 20 незаконни имигранти. От видео публикувано в социалните мрежи, обаче става ясно, че задържалият нелегалните имигранти не са МВР, а „ловецът на бежанци“ Динко Вълев от Ямбол. На кадрите публикувани в редица сайтове, се вижда как Вълев е с преметната пушка на рамо, а на земята до него лежат неподвижни няколко мъже.

“Дойдох да оправя камион на пътя, а то какво стана, що тъй стана! А? Ами без да искам ги намерих на тоз път, но повече няма да идват в България. Даже смятам да ги водя при един приятел“, казва Вълев и насочва камерата към хората, които лежат неподвижни на земята.

Приносът му за този „граждански арест“, обаче  липсва в съобщението на МВР за задържани мигранти в същия район, от който е и видеото.

„Свободна Европа“ съобщава, че е  разговаряла с Вълев и е задала въпроси на пресцентъра на МВР и “Гранична полиция” от които е станало ясно, че става дума за едно и също събитие, разказано в две версии и с малко премълчани факти.

Загадка остава, обаче дали „ловецът на бежанци“ Динко Вълев съвсем случайно, докато ремонтира камиона се е натъкнал на нелегалните мигранти или МВР е решило да ползва паравоенни да пазят границата ни.

Припомняме, че името на Вълев нашумя през февруари 2016 година. Тогава популярност набра любителски видеоклип, на който се виждат няколко натръшкани по корем чужденци, вързани със свински опашки. Зад кадър Динко обяснява, че са опитали да минат нелегално границата ни с Турция.  

Преди няколко дни пък дядо-овчар залови и наби беглец, който по-късно МВР представи като заловен от подчинените на пияницата Бойко Рашков.




За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ