Чистка и в културата! Сменят Милото в „Сатирата“, заради Бойко, слагат протеже на Слави!?

Калин Сърменов

Оспорвана битка между талантливи актьори и арт мениджъри се очертава в конкурса за директор на Сатиричния театър. С привкус и на политика дори. За шеф на комедийната трупа кандидатстват досегашният директор Калин Сърменов и актьорът, известен със своите многобройни участия в комедийни спектакли, мюзикъли и телевизионни предавания Мариан Бачев.

Сърменов се доказа като успешен директор на Сатирата през 5-годишния си мандат, като успя да вдигне заплатите и на актьорите на щат, и на техническия персонал с над 50%.

Това, което може да изиграе лоша шега на досегашния шеф е, че е свързан с ГЕРБ и с предишното управление и е сред хората, подкрепящи Бойко Борисов. Калин Сърменов е сред острите критици на президента Румен Радев и бе в инициативния комитет, издигнал проф. Анастас Герджиков за държавен глава.

Публична тайна е, че и политиката се намесва в конкурсите за театрални директори.

В този смисъл Мариан Бачев има по-големи шансове да оглави Сатирата, тъй като е сред експертите в ресор „Култура“ на „Има такъв народ“ и над 15 години е близък със Слави Трифонов, като участва с актьорски вечери в „Шоуто на Слави“ по Би Ти Ви, а сред това и във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ по телевизията на Дългия „7/8.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ