Изплуваха подробности около един от хората на Митьо Очите! Ще донесат ли още проблеми на БСП?

Митьо Очите

БСП може да стане обект на още политически нападки за връзки с Митьо Очите. Новата атака би могла да дойде по линия на ямболията Калоян Колев, който е сред обвиняемите като участник в организирана престъпна група за изнудване и палежи.

Във вторник съдът остави в ареста Колев, но на делото излязоха някои любопитни факти. Обвиняемият представи доказателствени материали, с които се опита да убеди съдиите, че мярката му следва да бъде намалена до домашен арест, пише „Флагман“.

Адвокатката му показа брачно свидетелство, както и актовете за раждане на двете му малолетни деца, за които той трябвало да се грижи. Тя обясни, че Калоян Колев е и управител на търговско дружество, което е сключило договор с кмета на Община Тунджа Георги Георгиев. Контрактът е за наем и стопанисване на язовир и е с дата на сключване 15 май 2017 г.

Справка в сайта на Централната избирателна комисия показва, че на последните местни избори Георги Георгиев е бил кандидат за кмет от името на коалиция между БСП и „Земеделски съюз Александър Стамболийски”. Според електронната страница на общината Георгиев е на власт в района вече четвърти мандат и управлява Тунджа от далечната 2003 г.

По отношение на общинския язовир, който стопанисва, Калоян Колев обясни пред съда, че го чакал водоем с площ от 100 декара и 20 тона риба, за които трябвало да полага грижи. Той поиска от съдиите „да не се влияят от натиска на журналистите” и призова да му бъде наложен домашен арест. Същата мярка пожела и адвокатката му.

Калоян Колев посочи още, че е бил на екскурзия в Испания, когато разбрал, че е издирван. Той обаче имал двупосочен билет и нямал пари да се прибере по-рано в България с друг билет. На екскурзията бил със съпругата си, но без децата, тъй като малкото било само на две години.

Колев обясни и че нямал нищо общо с палежа на казиното „СтарБет Кристал” в Слънчев бряг на 10 ноември 2017 г. И двете съдебни инстанции се съгласиха, че на този етап доказателства за участие на обвиняемия в това деяние няма въпреки твърденията на прокуратурата.

За да изтъкне достойнствата си, Калоян Колев заяви и че е бил свидетел по две дела, на които са издадени доживотни присъди.

Трябваше ли да не кажа какво се е случило, попита той и допълни: Общувал съм с влиятелни хора като Румен Миланов и Ботьо Ботев заради взрива в Несебър (срещу близки на Митьо Очите през 2001 г. – б.а.). Бил съм защитен свидетел. За миг не съм се отклонявал. Помагал съм на разследващите.

Колев каза пред съда и че имал „две момиченца, красиви като птиченца“, за които трябвало да се грижи. Семейството му разчитало само на неговите доходи, подчерта и адвокатката му.

По думите на Калоян Колев, той се познавал с Димитър Желязков „задочно“.

Припомняме обаче, че през май, когато свидетелства срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата за стрелбата срещу Митьо Очите, Колев коментира пред bTV: „К’во да видя. Десет жаби нападнаха един крокодил и искаха да го изядат.”

Тогава стана ясно и че Калоян Колев е едноличен собственик на ямболското дружество „К. М. Джи пропърти”, чрез което вероятно е бил сключен и договорът с Община Тунджа.

В сряда на делото за мярката на общинския съветник от Несебър Пейко Янков отново бе споменато името на Колев.

Тогава представителката на прокуратурата описа групата на Димитър Желязков-Митьо Очите. Според държавното обвинение ролята на Калоян била да извършва палежи заедно с Иван Найденов, както и да извършва силови действия спрямо определени лица с цел принуда.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ