Депутатът от ДеБъ, дето си иска парите на ръка, с нова мошенгия: Развел се фиктивно с жена си!?

7 Dni Bulgaria16.12.2021
52

Народните избраници отново ще могат да получават възнагражденията си на ръка вместо по банков път, а представител на „Демократична България“ внесе смут сред симпатизантите на коалицията, след като обяви, че не желаел да взема парите си по банков път.

Депутатът от „Демократична България“ Иван Димитров е обявил, че е сред хората, които искат да получават заплатата си на ръка, а не през банка.

„Тези текстове са противозаконни. Аз искам да си ги получавам в брой. Нямам банкова сметка и не искам да си ги получавам по банкова сметка. Няма закон, който да задължи човек да си получава по банков път“, казва той, цитиран от „24 часа“.

Оказва се очбаче, че Димитров си иска парите на ръка, за да преметне банки и институции, на които дължи пари. И това не е всичко от него!

В имотната си декларация като народен представител от май 2021 г. Димитров е обявил, че има 2 кредитни карти с размер на задължението 5000 лв. към ПИБ и е изплащал кредит за над 432 000 лв. към Юробанк. 

Към октомври 2021 г. този заем вече е прехвърлен от банката на „Колект БГ“ – фирмата за събиране на неплатени вземания, известна с по-ранното си име „Свети Георги Груп“ (получила държавен заем от ББР при Стоян Мавродиев).

Обяснението му влезе в пълен конфликт с една от основните позиции на „Демократична България“ за нуждата от въвеждане на електронна идентификация на гражданите и за дигитализиране на колкото се може повече административни услуги.

Иван Димитров е председател на ДСБ-Разлог, избран е от листата на ДБ в Благоевград. Той е адокват по професия, бил е и общински съветник от ДБ, избиран е два пъти за народен представител.

Оказва се, че демократът е истински финансов жонгльор, подобно на печално известния Румен Спецов. След като решил да не връща дълга си от над 400 000 лева, Димитров предприел радикална стъпка. В родния му Разлог се говори, че той се е развел фиктивно със съпругата си, за да може всички имоти да се прехвърлят на нейно име. Така банката не може да прибере никакво обезпечение от депутата, срещу натрупания близо 500 000 лева дълг.

А сега очевидно няма да има достъп и до заплатата му.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ