Ако Бойко беше натворил всичките тези срамотии като Киро, Бенатова да е помляла с таксито Коледния базар

67

АКО БОЙКО БЕ НАПРАВИЛ ВСИЧКО, КОЕТО НАПРАВИ КИРО…

Понеже истината се познава в сравнение, само си представете, че Бойко Борисов си бе назначил 17 лични съветници. Вицетата му – още 18.

А после бе хукнал към Брюксел да приказва глупости, разгърден и полуразпасан. Нещо средно между Мистър Бийн, Барон Мюнхаузен и Бай Ганьо.

Глупости като тази, че имаме само един мост над Дунава и сега ще строим втори, но за „военни нужди“.

Или че първите ваксини срещу ковид са се появили преди…две години.

Или че българският парламент най-после се е сдобил с комисия против корупцията – при положение че българският парламент още не е структурирал нито една комисия…А комисия по корупция съществува още от времето на Станишев…

Или че главният прокурор трябва да си дава оставката, а демократично избраният кмет на София трябва да „отстъпи“…

А ако Борисов бе назначил шефа на най-голямата частна поща „Еконт“ за министър на транспорта, в чийто ресор е прекият конкурент на „Еконт“ – държавните „Български пощи“? Ако бе пуснал лисицата в кокошарника, и то след дарение от близо 200 000 евро за партийната му каса?

А ако бе назначил Мадам „Техноимпекс“ за вицепремиер и министър на икономиката?

А ако бе назначил спаринг по тенис за министър на културата?

А данъчен нарушител за шеф на НАП?

А ако бе отменил решение на Народното събрание чрез устата на говорителката си – както направи Кирил Петков с мораториума върху цените на тока чрез протежето си Лена?

А ако говорителката на Бойко Борисов работеше в адвокатската кантора, която монтира машините за изборите и взима поръчки от ББР, като същата тази Лена?

Изобщо не питаме какво щеше да се случи, ако Бойко Борисов бе подал публична декларация с невярно съдържание, а Конституционният съд бе излязъл с решение в негова вреда

Блокади на Орлов мост, кръстовището на СУ, магистрала „Тракия“, Мая Манолова и Христо Иванов лежат на жълтите павета, а Иво Мирчев ги снима, президентът не вдига юмрук, а хвърля къч, БТВ пуска извънредни емисии, Елена Йончева заплашва да се самозапали в Брюксел, Полина Паунова обявява гладна стачка, Бенатова помита с таксито си коледния пазар срещу Двореца като камикадзе…

Сега не се случва нищо подобно, защото България отдавна е доказала, че е държава на двойните стандарти и избирателната справедливост.

Което е позволено на един, не се прощава на друг.

100-те дни толеранс допускат ли престъпления срещу законността, погазване на правото, взломяване на принципа за разделение на властите, груб конфликт на интереси, лов на вещици?

Има смисъл самообявилите се за почтени да отговорят и зададат критерии за почтеност. Защото онова, което ни демонстрират в момента, няма общо нито с етиката, нито с човечността, да не говорим за демокрацията.

От профила във Фейсбук на журналиста Недялко Недялков



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ