Ето я майката на Кирил Петков: Не иска да се връща в България, в Канада печели по над 100 хил. на година

92

Майката на Кирил Петков избягва светлините на прожекторите за разлика от баща му Петко и продължава да живее в Канада въпреки триумфалното завръщане на сина ѝ у нас, научи „Ретро“. Венета се прибира от време на време в България, била е тук и покрай изборната победа на Петков, но все още продължава да трупа стаж в чужбина.

Наше проучване установи, че от 27 години насам майката на лидера на „Продължаваме промяната“ заема пост на управител на клон на една от най-големите и стари библиотеки в Канада.

Тя управлява звеното в градчето Виктория, провинция Британска Колумбия, където се е установила да живее трайно още преди близо 3 десетилетия.

Справка с интернет портал за възнаграждения в Канада показва, че за позицията си майката на Петков получава солидно възнаграждение за разлика от библиотечните служители у нас, които оцеляват с минимални заплати. На час в сметката на Венета влизат по 38 долара. Това означава, че за ден тя изкарва по 304 долара, а за месец – по близо 6700 канадски долара, което се равнява на над 9 хиляди наши лева. За година г-жа Петкова трупа по 100 бона и отгоре от заплати в чужбина.

Преди да емигрира заедно с мъжа си Петко и сина им Кирил, тя е била преподавателка по български език и литература. Родената в Пловдив Венета е завършила специалност „Българска филология“ и е специализирала „Лингвистика и литература“ в Пловдивския университет между 1977 и 1982 г. Докато е студентка, тя ражда и единствения си син, след като се запознава с любимия си Петко Петков. Бащата на политика по образование и професия е учител по биология. По негова инициатива семейството емигрира в Канада, а преди това той работи известно време на щат като зоолог към БАН. След като се местят в чужбина, той започва изследователската си дейност и обикаля из Щатите, Амазонка, различни острови и държави, за да изучава особеностите на природата там.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ