БОМБА! Лидер на БСП скочи срещу „Лукойл“, фирмата където мъжът на Нинова стана милионер

корнелия нинова, румен гечев

„Повече от 15 години, от момента на приватизация, „Лукойл“ не са платили 1 стотинка данък печалба. Няма как да приемем, че тяхната рафинерия в България е единствената губеща в света. Трябва да си плащат данъците в България“. Това заяви в студиото на „Офанзива“ Румен Гечев, депутат от БСП.

Интересното е, че в „Лукойл“ работеше съпругът на Корнелия Нинова, като заплатата му там го превърна в милионер.

Мнението на Гечев е, че разпределителните дружества на електричество акумулират технологични загуби при пренос на ток на свободния пазар. „Ако променим закона, така че да могат да купуват ток от регулирания пазар, цената на тока ще падне с 15%. Има варианти за решаване на проблема с цените, което ще доведе до по-ранното вдигане на мораториума“, подчерта Гечев. И коментира, че с общи усилия може да се реализира проекта на АЕЦ „Белене“.

По думите му при мораториума за цените „подхлъзването“ се е състояло в срока му – от 1 януари 2021 г., което е абсолютно неприемливо, тъй като приемането на документи със задна дата е недолюбвано. „Няма как да въведете мораториума при различни енергийни източници и различна динамика на цените. Това не е приемлива пазарна мярка, а по-скоро временна и трябва да бъде вдигнат по-бързо“, сподели той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ