Тежко им е на плажуващите! Днешният ден ще бъде слънчев и горещ, облаци ще…

слънце

През целия ден днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, главно над планинските райони в Западна България и Родопите, но ще е почти без валежи, гласи прогнозата на НИМХ към БАН.

Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна и максималните ще са предимно между 30 и 35 градуса, в София – около 29 градуса.

Над Черноморието ще е слънчево с до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Това е нестихващото от дни силно вълнение, при което се образуват изключително опасни подводни течения и къпането е забранено. Мъката за летовниците е пълна, защото при голям пек на плажа не може да се влиза в морето, а тези които се престрашат, въпреки забраните, рискуват живота си.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за краткотраен валеж е малка. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна, максималната на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра – около 17 градуса.

В петък ще бъде предимно слънчево, със слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 31 и 36 градуса. В събота в следобедните часове ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места в Западна България е възможно краткотрайно да превали.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ