Велик наш историк опъна ушите на Киро: Момче, не продавай Македония! Бизнесът ти не е над пролятата кръв

7 Dni Bulgaria21.12.2021
payimage-512659

Новото правителство, колкото и да е либерално, не бива да отстъпва от нашите национални интереси. Надграждането над историята не може да бъде над фалшификации. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ историкът акад. Георги Марков по повод предстоящата рез 2022 г., пише focus-news.net

5-а година от подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония. Според него северномакедонците изобщо не са за ЕС при по ложение, че издават сборника на Братя Миладинови като „Македонски народни песни“.

„Да не говорим, че нарушават човешките права на македонските българи и че рушат българските войнишки гробища и се гаврят с тях титовистите. Крал Александър не разруши войнишките гробища, защото това е бивш противник, а титовистите 60-те години унищожиха българските войнишки гробища.

Нищо европейско, нито човешко има в това“, каза акад. Марков. Той обясни, че говори като историк и много хора, които не са историци си казват, че трябва да се гледа бизнесът, коридор номер 8, инфраструктурата, инвестициите и търговията с Република Северна Македония.

„Да, но не може да продаваме историята си. Парите и бизнесът не са над историята“, каза още акад. Георги Марков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ